Februarie debutează cu temperaturi de primăvară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Temperaturile vor fi ridicate în următoarele zile FOTO Adevărul
Temperaturile vor fi ridicate în următoarele zile FOTO Adevărul

Temperaturile din următoarele zile vor fi ridicate, spun specialiştii de la Administraţia Naţională de Meteorologie, care arată că în acest sfârşit de săptămână maximele vor fi doar pozitive, în jurul valorii de 10 grade Celsius.

Începând de marţi, mercurul din termometre va urca chiar până la 15 grade Celsius în anumite zone din ţară, în timp ce în Capitală vor fi temperaturi de 14 grade Celsius, conform estimărilor actuale.

„Sunt uşoare alternanţe cald - rece, dar totul este pe un fond cald. Temperaturile sunt pozitive ziua, sunt influenţate de nebulozitate, dar ele urcă până la 10 grade Celsius şi uneori chiar depăşesc această valoare. Spre exemplu, temperaturi ridicate vor fi în special în Sud Vestul Olteniei, unde e cer mai degajat. Sâmbătă, temperaturi peste 10 grade Celsius vor fi în zonele deluroase, dar şi în Nord Estul Moldovei”, a explicat meteorologul de serviciu.

Temperaturile normale ar fi de 4 grade

Şi duminică, temperaturile vor fi ridicate, fiind deosebit de cald pentru această perioadă din an. „Luni, vremea va fi cu soare, masa de aer va fi aceeaşi. În Capitală vor fi 7-8 grade Celsius, iar de luni încolo ar putea fi chiar 14 grade Celsius, care este posibil să se menţină şi marţi şi miercuri”, a completat specialistul ANM.

În ceea ce priveşte precipitaţiile, meteorologul de serviciu a precizat că este posibil să plouă în nordul, centrul şi estul ţării. Duminică noapte este posibil să cadă lapoviţă în zona de nord, în timp ce la munte cresc şansele de precipitaţii mixte.

„Avem semnale că luni, marţi, miercuri vor fi temperaturi ridicate, de 14 grade Celsius, în special în zona de sud a ţării. Ar fi normal să avem temperaturi de 4 grade Celsius în Bucureşti, de 0-1 grad Celsius în Nordul Moldovei şi de 0-2 grade Celsius în Nord Centrul şi Estul ţării, însă acum este prea cald pentru această perioadă din an”, a mai explicat meteorologul de serviciu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite