Cod galben de ploi pentru mai multe judeţe din ţară. A fost emisă şi o atenţionare de inundaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cod galben de ploi pentru mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul
Cod galben de ploi pentru mai multe judeţe din ţară FOTO Adevărul

Mai multe judeţe din ţară se află, până la ora 20:30, sub atenţionare de cod galben de ploi. De asemenea, până la ora 23:00, rămâne în vigoare şi avertizarea de vreme rea emisă miercuri care va expira joi la ora 23.00. Aceasta cuprinde jumătatea de est a ţării, precum şi zonele de deal şi de munte. În plus, hidrologii au emis cod galben de inundaţii, valabil până vineri la ora 18.00, pentru mai multe râuri din jumătatea de est a ţării.

UPDATE Meteorologii au emis o atenţionare de cod galben de ploi valabil, până la ora 20:30, pentru judeţele Prahova, zona subcarpatică şi montană a judeţului Buzău, estul şi centrul judeţului Iaşi (inclusiv municipiul Iaşi), centrul judeţului Vrancea şi pentru sudul şi centrul judeţului Bacău, inclusiv municipiul Bacău.

Se vor semnala intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi cantităţi de precipitaţii ce vor atinge şi depăşi 25-30 de litri pe metru pătrat.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, valabilă până la 15.30 şi pentru judeţul Botoşani, judeţul Suceava, precum şi pentru partea de nord a judeţului Iaşi. În aceste regiuni cantitatea de precipitaţii ar putea depăşi 25 de litri pe metru pătrat. 

Cod galben de inundaţii pentru mai multe râuri din ţară

Mai multe râuri mici şi afluenţi din 14 judeţe, aflate preponderent în jumătatea de est a ţării, se află sub atenţionare de cod galben de inundaţii până vineri la ora 18.00, informează Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărirea Apelor (INHGA).

Atenţionarea este valabilă pentru râurile mici din bazinele hidrografice Suceava, Moldova, Bistriţa, Trotuş (judeţele Suceava, Neamţ, Bacău şi Harghita), cele din bazinul superior al Bârladului şi afluenţii săi (judeţele Iaşi, Vaslui şi Galaţi) şi, începând de la ora 20.00, pentru râurile din bazinul Jijiei (judeţele Botoşani şi Iaşi).

De asemnea, se află sub cod galben, afluenţii Oltului superior din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov, afluenţii Oltului mijlociu din judeţele Sibiu şi Vâlcea şi râurile mici din bazinele superioare şi mijlocii ale Argeşului, Ialomiţei (judeţele Argeş, Dâmboviţa şi Prahova), Buzăului (judeţele Covasna şi Buzău), Putnei şi Râmnicului Sărat (judeţele Vrancea şi Buzău).

Joi, vremea se menţine instabilă în aproape toată ţara. Va ploua pe arii extinse, iar aversele vor fi adesea însoţite de descărcări electrice. În plus, până la 23.00 rămâne în vigoare avertizarea meteorologică de ploi pentru jumătatea de est a ţării, dar şi în zonele de deal şi munte. În jumătatea de vest a ţării şi în Transilvania, maximele termice se vor situa în jurul valorii de 24 de grade Celsius. În Oltenia vor fi 26 de grade la amiază, în timp ce în Moldova, Dobrogea şi Muntenia temperaturile vor depăşi în timpul zilei 30 de grade Celsius.

Prognoza pe trei zile

În următoarele zilei, vremea va rămâne caldă, însă va ploua în cea mai mare pare a ţării. În ceea ce priveşte regimul termic, maximele se vor situa în jurul valorii de 26 de grade în jumătatea de vest şi în centrul ţării, în timp ce în restul regiunilor acestea vor depăşi constant 30 de grade.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite