Băsescu a împărţit săracilor pomană pentru soacră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României şi familia sa au participat ieri, în cartierul Burdujeni sat din Suceava, la funeraliile Aurorei Andruşcă (mama Mariei Băsescu), care s-a stins din viaţă pe 30 martie.

Soacra lui Traian Băsescu avea 83 de ani şi a fost condusă de ultimul drum de peste 500 de oameni şi de un sobor format din şapte preoţi. Din mulţime au făcut parte nu doar vecinii soţilor Gheorghe şi Aurora Andruşcă sau cunoştinţe ale familiei, ci şi foarte mulţi curioşi veniţi să-l vadă pe preşedintele României.

Îmbulzeală la pomană

Curtea bisericii „Sf. Treime" din Burdujeni sat a fost arhiplină încă de la primele ore ale dimineţii. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Aurorei Andruşcă a fost dus la biserică, unde s-a oficiat slujba de înmormântare.

A fost momentul în care, potrivit datinei locului, s-a dat de pomană. Pungile cu câte un colac, un prosop, o lumânare şi o cutie de chibrituri au fost împărţite de apropiaţii familiei Andruşcă, printre care şi Traian Băsescu. Mulţimea s-a îmbulzit pentru pomană. „Ruşine, ruşine, dar asta-i sărăcia din ţară", s-a justificat unul dintre oameni.

Mâncare de post

Dacă mulţi dintre oameni au părăsit curtea bisericii imediat după ce cortegiul mortuar s-a pus în mişcare spre cimitir, alţii au ţinut să meargă până la groapă. Drumul spre cimitir a fost parcurs de întreaga familie Băsescu pe jos. Singurul care a mers cu maşina a fost Gheorghe Andruşcă (92 de ani) - tatăl primei-doamnei -, fiindcă nu se poate deplasa pe jos.

După ce Aurora Andruşcă a fost înmormântată, oamenii au mers la praznic, unde li s-a servit mâncare de post: un aperitiv rece, ciorbă de fasole şi sarmale. Printre cei care au participat la praznic s-au numărat soţii Traian şi Maria Băsescu, precum şi cele două fiice ale lor, Ioana şi Elena.

Coroane de la liderii PDL

Cu o jumătate de oră înainte de începerea serviciului religios, de la Aeroportul Salcea au venit câteva microbuze cu mai mulţi lideri PDL şi miniştri. Printre cei care au dorit să prezinte condoleanţe familiei Băsescu s-au numărat fostul premier Emil Boc, dar şi Elena Udrea, Radu Berceanu, Adriean Videanu, Anca Boagiu, Roberta Anastase, Vasile Blaga sau Gabriel Berca. Cu toţii au depus câte o coroană de flori, la fel cum a procedat şi Gheorghe Ştefan, primarul PDL din Piatra Neamţ, sau prinţesa Lia.

Oaspeţii de la Bucureşti au plecat spre aeroport imediat după slujbă, în jurul orei 13.00. La ieşirea din curtea bisericii, Elena Udrea a făcut câteva fotografii cu admiratorii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite