Prognoza meteo pentru luni, 12 iunie. Săptămâna debutează cu vreme instabilă. Temperaturile scad

0
Publicat:

Ploile se vor înteți mai ales în vestul țării, iar temperatule maxime nu vor depăși, în Nord, 18 grade Celsius.

Umbrela va fi un accesoriu necesar în această săptămână
Umbrela va fi un accesoriu necesar în această săptămână

Meteorologii anunță că vremea va rămâne instabilă în această săptămână, iar această instabilitate va cuprinde în special Oltenia, Banatul și partea de vest a Munteniei.

Luni sunt așteptate precipitații abundente în aceste regiuni, dar vremea se va menține capricioasă aproape întreaga săptămână.

În zona de nord a țării, respectiv în Maramureș și Nordul Moldovei, luni și marți temperaturile maxime nu vor fi mai mari de 18-19 grade Celsius,

Vor fi valori ridicate în sud iar această diferență de temperatură favorizează apariția fenomenelor de instabilitate

Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade Celsius în nordul Moldovei și 28 grade Celsius, izolat în Muntenia și vestul Dobrogei. Minimele termice vor fi cuprinse între 8 și 18 grade Celsius.

Și Capitala va fi afectată de această vreme instabilă și este posibil ca în zilele următoare să fie prezente fenomene meteo precum descărcări electrice și furtuni.

Vor fi înnorări, mai accentuate după orele amiezii, când va crește probabilitatea pentru averse, însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat. Temperatura maximă, în scădere ușoară față de zilele precedente, va fi de 27 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 13 și 15 grade Celsius.

Nici marți, 13 iunie, nu avem parte de vreme mai bună. Se răcorește și mai mult, iar meteorologii anunță că vremea va deveni răcoroasă în majoritatea regiunilor, chiar rece pentru a doua decadă a lunii iunie în nordul țării și în zonele deluroase din vest și sud-vest. Înnorările vor fi persistente și va ploua pe arii extinse în Oltenia, Transilvania, Crișana, Maramureș, vestul Munteniei, precum și în zona de munte unde se vor acumula cantități de apă importante, local de 15-20 l/mp și izolat de peste 30 l/mp. În celelalte regiuni, cerul va fi temporar noros, ploile se vor semnala local, iar cantități mai însemnate se vor înregistra doar izolat.

Vor fi mai ales averse, pe alocuri se vor semnala descărcări electrice și izolat vor fi condiții de grindină. Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări în sud estul țării, dar de scurtă durată asociate ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 17 și 27 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 și 18 grade Celsius. 

În București, cerul va avea înnorări temporare și mai ales spre seară și noaptea vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 27 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 14 și 16 grade Celsius.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite