Cod galben de vânt și vreme rece, pe parcursul zilei de joi. Sunt vizate șase județe și Bucureștiul

0
0
Publicat:

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod galben de vânt pentru mai multe județe din România, valabilă pe parcursul zilei de joi.

Bucureștiul, sub Cod Galben de vânt puternic FOTO Inquam Photos
Bucureștiul, sub Cod Galben de vânt puternic FOTO Inquam Photos

Conform informațiilor transmise de meteorologi, sunt vizate județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București. Aceste zone se vor confrunta cu intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge între 55 și 65 km/h, iar local, izolat, vitezele vântului pot ajunge și la 70 km/h.

Vreme rece în cea mai mare parte a țării

Pe lângă atenționarea privind vântul puternic, Administrația Națională de Meteorologie a emis și o informare de vreme rece, valabilă pentru intervalul 18 aprilie, ora 10:00, până la 20 aprilie, ora 9:00.

Astfel, în cea mai mare parte a țării, se va resimți o răcire a vremii, iar pe parcursul nopților, în regiunile intracarpatice și zonele deluroase, se prognozează că va apărea brumă.

Joi, se așteaptă precipitații în jumătatea de nord a teritoriului, iar în restul țării vor fi averse pe arii restrânse. Cantitățile de apă vor fi moderate, situându-se între 15 și 20 l/mp.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali se pot înregistra rafale de 60...80 km/h.

În zonele montane înalte, la altitudini de peste 1500 m, se prognozează precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite