ALERTĂ METEO: Vântul și ninsorile viscolite pun stăpânire pe 15 județe. Cât sunt valabile codurile portocaliu si galben

0
Publicat:

Iarna își intră în drepturi. Avertizări Cod galben și Cod portocaliu de intensificări ale vântului și ninsori viscolite pentru zone din 15 județe din țară au fost emise, joi, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM). Acestea sunt în vigoare până vineri seara. 

Cod galben și portocaliu de vânt și ninsori viscolite în 15 județe din țară - Foto Arhiva
Cod galben și portocaliu de vânt și ninsori viscolite în 15 județe din țară - Foto Arhiva

Potrivit prognozei,  în intervalul 23 noiembrie, ora 22:00 - 24 noiembrie, ora 10:00, va fi în vigoare un Cod portocaliu de vreme rea în Carpaţii Orientali (zona de munte a judeţelor: Suceava, Neamţ, Bacău şi Vrancea), în general la peste 1.500 de metri altitudine. Vântul va avea intensificări susţinute cu rafale de 110 - 130 km/h, va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă sub 50 de metri. 

O avertizare Cod galben de intensificări ale vântului și ninsori viscolite va intra în vigoare în perioada 23 noiembrie, ora 14:00 - 24 noiembrie, ora 18:00,  în Carpaţii Orientali şi în Munţii Apuseni, cu viteze de 60 - 80 km/h. În zona înaltă, rafalele vor depăşi 90 - 100 km/h.  

Hartă cod galben și portocaliu, joi și vineri - FOTO ANM
Hartă cod galben și portocaliu, joi și vineri - FOTO ANM

Vin ninsorile în nordul țării 

Mai ales în masivele montane din nordul țării va ninge viscolit, în cursul nopții de joi spre vineri, iar vizibilitatea va fi redusă.  

Vântul se va intensifica temporar şi în nordul Crişanei, nord-vestul Transilvaniei şi în dealurile subcarpatice ale Moldovei, în general cu viteze de 55 - 75 km/h. 

Vizate de Codul galben emis de meteorologii ANM sunt următoarle județe: Suceava, Neamţ, Bacău, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Covasna, Buzău, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Alba şi Cluj. 

De asemenea, meteorologii avertizează că intensificări ale vântului, cu viteze în general de 40 - 50 km/h, se vor semnala local atât în centrul, cât şi în estul teritoriului, conform Agerpres. 

Temperaturile din România nu vor depăși astăzi valoarea de 11 grade Celsius. În zonele vizate de avertizările meteorologice, temperaturile coboară până la -6 grade, potrivit buletinului emis de Meteo România.

Meteo



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite