Intervenție a salvamontiștilor pe Valea Caraimanului după ce 2 tineri au încercat să ajungă la Sfinx, pe cel mai periculos traseu

0
0

Doi tineri echipați necorespunzător pentru traseele montane au încercat să ajungă la Sfinx. Aceștia s-au panicat și au apelat la ajutorul salvamontiștilor pentru coborârea de pe munte.

Foto Facebook/Salvamont Busteni
Foto Facebook/Salvamont Busteni

Salvamontiștii din cadrul serviciilor Prahova și Bușteni au intervenit, luni seară, pe Valea Caraimanului, pentru a ajuta doi tineri să coboare de pe munte. Aceștia au încercat să ajungă la Sfinx echipați necorespunzător, pe cel mai periculos traseu.

"Când au dat de zăpadă şi au văzut că se întunecă, au intrat în panică şi au cerut ajutor. Salvamontiştii din Buşteni şi Prahova sunt acum în plină acţiune", se arată pe pagina de Facebook a Salvamont Bușteni, potrivit Digi24.

Ziua de 28 noiembrie îi atrage pe numeroși curioși la Sfinx după ce pe internet au circulat legende potrivit cărora la Sfinx s-ar forma în această zi, înainte de lăsarea întunericului, o "piramidă energetică" de către razele solare. Mulți oameni vor să asiste la acest fenomen, care nu este atestat științific. 

Cea mai ușoară cale de acces către Sfinx este Telecabina Bușteni - Babele. De asemenea, accesul se poate face și cu mașina sau pe jos. Drumul pe jos poate dura aproximativ 6 ore, în funcție de condițiile meteo.

Știri Interne


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri