Ziaristul Cornel Nistorescu, declaraţie de martor în dosarul lui Sorin Ovidiu Vîntu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cornel Nistorescu
Cornel Nistorescu

Cornel Nistorescu a fost audiat astăzi la Tribunalul Bucureşti, în legătură cu o convorbire pe care a avut-o în decembrie 2009 cu Sorin Ovidiu Vîntu, la ieşirea din sala de judecată jurnalistul spunând că în prezent presa este „speriată, controlată, ameninţată economic şi informaţional”.

Cornel Nistorescu a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Vîntu este judecat pentru favorizarea infractorului, şedinţa de judecată nu a fost publică.  Nistorescu a dat declaraţii în legătură cu o conversaţie din decembrie 2009 în care îi cerea lui Sorin Ovidiu Vîntu copia unei casete legată de presupuse legături între reprezentanţi ai companiei Alro şi Elena Udrea, Dorin Cocoş şi Teodor Stolojan.


 „Eu am explicat de ce am purtat această discuţie, dacă există o hârtie de transfer de bani atunci, (Vîntu - nr.r.) are o problemă. Dacă nu, întreb despre ce vorbim. Stenograma este legată de afacerea Alro. A fost un demers jurnalistic şi faptul că o discuţie pe documentare a unui jurnalist este înregistrată şi livrată presei pentru a dezamorsa, minimaliza, pentru a desumfla un subiect de presă ne arată că se face poliţie politică, fraţilor”, a susţinut Nistorescu.


SOV a discutat cu mai mulţi jurnalişti


Întrebat legat de conţinutul casetei care a făcut obiectul discuţiei, Nistorescu a răspuns că este vorba despre „imagini legate de întâlnirea de la Eurohotel, între reprezentanţii Alro şi Udrea, Stolojan şi Cocoş”. „Unul dintre cei trei sau doar doi dintre cei trei, nu pot spune exac”", a spus jurnalistul care a adăugat că la momentul actual este interesat de găsirea acestei casete. Dosarul lui Sorin Ovidiu Vântu conţine discuţiile pe care omul de afaceri le-a avut în campanie electorală şi după alegeri cu şefii trustului Realitatea Media şi cu jurnalişti ai grupului, precum Cornel Nistorescu, Bogdan Chirieac şi Corina Drăgotescu.


Nistorescu: „E poveste cu afacerile cu energie pentru....”


Într-una dintre stenograme este redată o discuţie din 4 decembrie 2009 dintre Sorin Ovidiu Vîntu şi Cornel Nistorescu.
"CORNEL NISTORESCU: Ai auzit cu povestea cu Alro care e pe site-uri acuma?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Nu am auzit.
CORNEL NISTORESCU: E poveste cu afacerile cu energie pentru... în care e băgată Elena Udrea şi cu ăştia şi cu psihologul Stolojan.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Aşa...
CORNEL NISTORESCU: Povesteşte Nastasiu. Şi ăştia de la Realitatea o au şi nu vor s-o dea. Şi caseta este de două zile la Realitatea, cu lucruri mult mai complicate. Şi Popa a refuzat să o dea. Ţi-a spus?
SORIN OVIDIU VÎNTU: Dar nu-şi asumă..., ştiu, tati, dar nu-şi asumă, zii să-i spun, scriitorul cărţii, am uitat cum îl cheamă.
CORNEL NISTORESCU: Ba îşi asumă, cum să nu!
SORIN OVIDIU VÎNTU: Ei, dacă îţi spun că nu-şi asumă... Că m-a întrebat Cătălin. Uite, avem aşa, aşa. Şi am spus bă, dacă îşi asumă autorul cărţii interviul şi cu Nastasiu, daţi-i drumul. Dacă nu, ăştia se întorc mâine şi spun că au făcut o glumă. Şi nici unul din cei doi nu au vrut să confirme, nu au vrut să-şi asume. De-aia nu am dat pe Realitatea.
CORNEL NISTORESCU: Da, dar e imagine video cu ăla care declară chestia asta.
SORIN OVIDIU VÎNTU: Măi, tati, nu ai înţeles, am făcut o glumă, domnule, ne-am jucat între noi! Poate să apară orice. Trebuia cei doi să confirme la telefon, nici unul nu a confirmat, nu şi-a asumat, pardon. Ăla, tu îţi asumi interviul? Tu îţi asumi declaraţia? Ăsta voia 50 000 euro să-şi asume aia. Dă-te-n moaşă-ta! Nu pot să dau bani pe aşa ceva. Nu că e vorba de 50 000, dar nu pot să dau bani, că după aia încep alte poveşti".



Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite