Voineag, întrebat dacă a blocat dosarul lui Ciucă: Am respectat dispozițiile din regulament

0
Publicat:

Marius Voineag, procurorul propus de ministrul Justiției la șefia DNA, a fost întrebat la interviul susținut la CSM dacă a blocat o investigație academica privind o teză de doctorat, cu referire la lucrarea premierului Nicolae Ciucă. Magistratul a respins acuzațiile.

Marius Voineag a fost propus şef al DNA. Foto: Inquam Photos
Marius Voineag a fost propus şef al DNA. Foto: Inquam Photos

În cadrul interviului susținut, marți, la CSM, Marius Voineag, în prezent adjunct al șefului Secției de Urmărire Penală și Criminalistică (SUPC) din cadrul Parchetului General, a fost întrebat cum comentează informațiile apărute în spațiul public cu privire la faptul că ar fi blocat o investigație academică în privința unei anumite teze de doctorat. Teza la care se face referire este cea a lui Nicolae Ciucă, Parchetul având în instrumentare acest dosar.

"Vă spun că, dincolo de faptul că dosarul încă se află pe rolul secției de urmărire penală și criminalistică, încă de la momentul primirii unei plângeri, în calitate de procuror-șef de secție sau procuror-șef adjunct de secție, așa cum eram eu la momentul respectiv, trebuie să verificăm respectarea condițiilor de formare a acesteia. Punem o viză, o înregistrăm mai departe, punem o viză, o înregistrăm la registrul penal și o distribuim unui procuror. Nu am făcut altceva decât să respect dispozițiile din regulament. 

Pentru mine autonomia și independența procurorului nu sunt doar un slogan. Dacă procurorii emit ordonanțe de ridicare de înscrisuri care au legătură cu cauza eu nu văd un motiv de nelegalitate prin care eu aș putea infirma? o astfel de ordonanță. Mai mult decât atât, în cauza respectivă au fost ridicate înscrisuri atât în perioada conducerii mele a secției cât și în perioada conducerii secției de către actualul procuror-șef. Dacă era o chestiune de nelegalitate, cu siguranță s-ar fi intervenit cu infirmarea actelor de către acesta", a răspuns magistratul. 

Concret, potrivit Spotmedia, Marius Voineag s-ar fi aflat la conducerea SUPC în perioada în care s-au făcut demersuri privind dosarul legat de doctoratul lui Nicolae Ciucă. Mai exact, Voineag a repartizat cauza unui procuror şi a dispus ridicarea documentelor în această cauză de la Universitatea Națională de Apărare şi de la CNATDCU, măsuri care ar fi blocat analiza academică a lucrării.

Plângerea penală care a dus la deschiderea dosarului a fost făcută după ce Pressone a publicat un articol în care arăta că Nicolae Ciucă ar fi plagiat în lucrarea de doctorat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite