Vlad Voiculescu, primele explicaţii după tragedia de la Victor Babeş VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Voiculescu: Unitatea mobilă de la 'Victor Babeş' respectă normele de sănătate publică
Voiculescu: Unitatea mobilă de la 'Victor Babeş' respectă normele de sănătate publică

Vlad Voiculescu, Ministrul Sănătăţii, a oferit, astăzi, primele declaraţii după tragedia de la Spitalul „Victor Babeş”, unde trei persoane au decedat sufocaţi în TIR-ul ATI.

„Ştim deja că sistemul sanitar e suprasolicitat, că oamenii sunt obosiţi, că echipamentele sunt la limită, dar niciuna dintre acestea nu justifică această tragedie”, a afirmat Voiculescu referindu-se la decesul celor trei pacienţi de la Spitalul Victor Babeş.

„Vom solicita Direcţiei de Săntate Publică să ne trimită toate avizele tuturor unităţilor mobile, iar o echipă a Agenţiei Naţionale a medicamentului  şi dispozitivelor medicale va face parte din echipa de anchetă care este coordonată de către Parchet, în acest moment”, a declarat Ministrul Sănătăţii. 

Voiculescu a afirmat că există 50 de pacienţi cu COVID care necesită internare la ATI, ministerul neputând stavili numărul pacienţilor.

”Astăzi avem 1687 de paturi de Terapie Intensivă avizate de DSP şi suplimentare, adică 1582 avizate plus 105 paturi suplimentare, dintre acestea 50 sunt paturi destinate copiilor”, a precizat ministrul.

,,Ieri, s-a făcut tot ce s-a putut. A fost o problema legata de presiunea oxigenului. Toate ventilatoarele s-au oprit o data. Avem indicaţii că defecţiunea este dinauntrul TIR-ului” , a adăugat acesta.

Reamintim că o defecţiune la instalaţia de oxigen a TIR-ului de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş a dus, luni seara, la decesul a trei pacienţi.

Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă este operată tehnic de Institutului Naţional Victor Babeş (PMB / ASSMB). Din primele informaţii transmise Centrului Operativ Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii, defecţiunea a avut loc la instalaţia de oxigen a unităţii mobile. 

Cinci pacienţi au fost transferaţi rapid: unul într-o altă secţie din spitalul Victor Babeş şi ceilalţi patru la Spitalul ROL2 de la Otopeni, Spitalul Clinic de Urgenţă "Bagdasar-Arseni" şi Spitalul Floreasca. Pentru alţi trei nu s-a mai putut face nimic.

Ştire în curs de actualizare. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite