VIDEO Sindicalistul Vasile Lincu, la "special adevărul.ro", despre vămi: "Cred că regele nu-l vom afla niciodată"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vasile Lincu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Vameşilor „Pro Lex", a vorbit miercuri, la Special adevărul.ro,despre scandalul şpăgilor din vămi care vizează liderii sindicali.

Autorităţile au anunţat că sunt verificate averile sindicaliştilor. Preşedinte de sindicat dn 2004, Lincu este şi el vizat de măsură. "Controlul Agenţiei Naţionale de Integritate nu are nicio legătură cu scandalul din vămi, pentru că a început la sfârşitul anul trecut, înainte să apară subiectul şpăgilor din vămi. ANI s-a autosesizat atunci", a declarat Lincu, care areun apartament de 48 de mp, un teren de 400 mp, un autoturism din 2002 şi 20.000 de euro in cont "din care 10.000 de la tatal meu, care lucreaza in Germania". "Nu am nici cea mai mică problemă cu averea", a spus liderul sindical.

Potrivit lui Lincu, "pionii sunt vameşii, caii erau şefii de tură şi şefii de vamă, nebunul e o persoană importantă, seful Autorităţii Naţionale Vamale. Schema e valabilă de pe vremea lui Nini Săpunaru. Regina ar fi partidele politice. Cred că regele nu-l vom avea niciodată, e o persoană foarte importantă, poate fi şi o persoană utopică, poate fi şi una foarte importantă. Regele ar putea să fie peste partidele politice. Dar mi-e teamă că nu vom afla nu doar regele ci nici măcar numele unei regine"

Liderul sindical a adăugat că ştia despre neregulile din vămi, "nu am văzut cum se dădea şi se lua şpaga, dar am auzit, am făcut sesizări la Parchet, la Ministerul Finanţelor, la Curtea de Conturi prin 2005-2006. Nu am primit niciun răspuns la nicio sesizare".

"Probabil se va ajunge şi la şeful ANAF. Noi am făcut publică implicarea domnului Sorin Blejnar în protejarea unor forme care trebuiau să plătească taxe la stat de 5 milioane de euroŢ, a încheiat Lincă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite