Un copil a murit la spital după ce s-a intoxicat cu ciuperci; părinţii susţin că este culpă medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Părinţii copilului dau vina pe medici, spunând că asistenta ar fi greşit tratamentul   FOTO: Adevărul
Părinţii copilului dau vina pe medici, spunând că asistenta ar fi greşit tratamentul   FOTO: Adevărul

Un copil de opt ani a murit în Spitalul de Pediatrie Braşov, sâmbătă, după ce a fost internat cu diagnosticul de intoxicaţie cu ciuperci, însă părinţii copilului susţin că băiatul şi-a revenit, dar a murit la câteva minute după ce o asistentă i-ar fi pus o perfuzie greşită.

Băiatul, în vârstă de opt ani, a fost dus la Spitalul de Pediatrie Braşov şi internat pe data de 12 iunie, după ce s-a intoxicat cu ciuperci otrăvitoare, potrivit comisarului şef Liviu Naghi, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.

Copilul a fost iniţial internat la Terapie Intensivă pentru că intrase în comă, însă în următoarele zile îşi revenise şi a fost mutat la alt salon. Totuşi, sâmbătă dimineaţă, copilul a murit la câteva minute după ce i s-a pus o perfuzie.

Părinţii copilului dau vina pe medici, spunând că asistenta ar fi greşit tratamentul.

"Copilul meu a fost în viaţă, a mâncat, s-a jucat până vineri noapte spre sâmbătă dimineaţă. Dimineaţa, la 05. 20, a venit asistenta, i-a schimbat perfuzia şi într-o clipă, copilaşul meu s-a întors şi mi-a zis, mami, picioarele mele, şi-a fost gata", a spus Paraschiva Dadu, mama copilului.

Băiatul a fost resuscitat câteva zeci de minute, însă nu a mai putut fi salvat.

"Sunt un părinte amărât care nu cer condamnarea, nu cer bani, nu cer de la nimeni nimic. Dacă cumva au făcut o greşeală, e un semnal de alarmă şi pentru medici şi pentru consumatori. Eu mă tot întreb până o să intru în mormânt, dacă şi-a revenit din acea otravă, a mai trăit trei zile, a mâncat, a băut, s-a jucat... cum de-a murit atunci, când i-a schimbat perfuzia?", a afirmat şi tatăl copilului, Florin Dadu.

Poliţia Braşov şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov au deschis o anchetă în acest caz, după ce au fost sesizaţi de către părinţii copilului.

"Copilul a fost internat cu diagnosticul de intoxicaţie cu ciuperci pe data de 12 iunie, însă în cursul zilei de sâmbătă a murit. Cadavrul copilului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală pentru a se face necropsierea şi pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului. Soluţia legală se va da prin Parchet", a declarat Naghi.

Conducerea spitalului nu a putut fi contactată telefonic pentru a-şi susţine punctul de vedere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite