Un agent principal de la Serviciul Permise Bucureşti nu poate justifica peste 62.000 de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Inspectorii ANI au găsit o diferenţă de peste 62.000 de euro între averea dobândită şi veniturile acestuia
Inspectorii ANI au găsit o diferenţă de peste 62.000 de euro între averea dobândită şi veniturile acestuia

Un agent principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bucureşti este verificat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) pentru fals în declaraţii şi imposibilitatea de a justifica peste 62.000 de euro.

ANI precizează, într-un comunicat de presă emis joi, că a constatat, în urma procedurilor de evaluare, existenţa unei diferenţe nejustificate, de 276.827 de lei (aproximativ 62.208 de euro), între averea dobândită şi veniturile realizate, împreună cu familia, de către Gabriel Florentin Gheorghe, agent principal în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor Bucureşti.

ANI a dispus sesizarea Comisiei de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Bucureşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de Gabriel Gheorghe în perioada exercitării funcţiei publice.

„În urma procedurilor de evaluare, au rezultat şi indicii privind săvârşirea de către Gheorghe Florentin Gabriel a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 330 din noul Cod Penal al României, conform căruia «Declararea necorespunzătoare adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute la art. 175, în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte pentru producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la trei luni la doi ani sau cu amendă», întrucât depozitele bancare constituite de către Gheorghe Florentin Gabriel împreună cu familia, precum şi sumele de bani primite cu titlu gratuit din partea mamei şi a socrilor, elemente care au generat diferenţa nejustificată între averea dobândită şi veniturile realizate de sus numiţi, nu au fost menţionate în nicio declaraţie de avere depusă până în prezent”, se mai arată în comunicatul ANI.

Agenţia mai informează că a dispus şi sesizarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, Bucureşti, în vederea efectuării de cercetări cu privire la posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii, prevăzută şi pedepsită de art. 330 din noul Cod penal.

Potrivit sursei citate, Gheorghe Florentin Gabriel a fost informat despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază - de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris.

Gabriel Gheorghe ar fi depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite