Tribunalul Bucureşti a cerut SRI date privind notele informative şi corespondenţa cu DNA în dosarul lui Sorin Oprescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tribunalul Bucureşti a decis, la termenul de miercuri, înaintarea unei adrese către SRI pentru ca instituţia să pună la dispoziţia instanţei notele informative, documentaţia privind comunicarea cu DNA şi informaţii privind acordarea suportului tehnic în dosarul lui Sorin Oprescu, potrivit avocatului fostului edil.

"Instanţa a dispus, la termenul de astăzi (n.r. miercuri), înaintarea unei solicitări către SRI pentru ca Serviciul să pună la dispoziţia magistraţilor toate notele informative pe care le-au efectat cu privire la domnul Sorin Oprescu, toată documentaţia de comunicare dintre SRI şi DNA privind prezenta cauză şi în ce a constatat suportul tehnic acordat de către SRI Direcţiei Naţionale Anticorupţie în vederea efectuării interceptărilor, înregistrărilor ambientale, filajelor şi a altor măsuri de supraveghere tehnică", a declarat, pentru MEDIAFAX, Viorel Mocanu, avocatul lui Sorin Oprescu.

Solicitarea judecătorilor vine după ce DNA a explicat instanţei în ce a constat colaborarea cu SRI în dosarul fostului primar al Capitalei.

"Menţionăm că sprijinul concret acordat de Serviciul Român de Informaţii a constat în suportul tehnic necesar punerii în executare a mandatelor de supraveghere tehnică emise de către judecătorul de drepturi şi libertăţi de la instanţa de judecată competentă şi punerii în aplicare a măsurilorde supraveghere tehnică autorizate provizoriu de procurorul de caz şi confirmate de către judecătorul de drepturi şi libertăţi. În acest sens trebuie precizat că Serviciul Român de Informaţii avea calitatea de autoritate naţională în domeniul realizării interceptărilor, deţinând Centrul Naţional de Interceptare a Comunicaţiilor", se arată în răspunsul înaintat de DNA instanţei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite