Trafic în condiții de iarnă pe mai multe drumuri din 7 județe: „Recomandăm atenție în efectuarea manevrelor”

0
Publicat:

Se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații sub formă de ninsoare și parțial zăpadă pe carosabil, pe mai multe drumuri din județele Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui și Vâlcea, fără a fi impuse restricții de circulație.

Se circulă în condiții de iarnă în 7 județe FOTO Arhivă Adevărul
Se circulă în condiții de iarnă în 7 județe FOTO Arhivă Adevărul

Conform Centrului Infotrafic, duminică dimineață, nu sunt semnalate autostrăzi sau drumuri naționale cu circulația oprită ca urmare a condițiilor meteorologice sau a vreunui accident rutier. 

„Se circulă în condiții de iarnă, fiind precipitații sub formă de ninsoare și parțial zăpadă pe carosabil, pe mai multe drumuri din județele Dâmbovița, Gorj, Iași, Maramureș, Suceava, Vaslui și Vâlcea, fără a fi impuse restricții de circulație", anunță Centrul Infotrafic.

Pe arterele rutiere principale, respectiv autostrăzile A1 București-Pitești, A2 București – Constanța, A3 București-Brașov și DN 1 Ploiești-Brașov, se circulă pe un carosabil parțial umed, cu vizibilitate bună, valorile de trafic fiind reduse.

"Pentru creşterea gradului de siguranţă în trafic, recomandăm șoferilor atenţie în efectuarea manevrelor, schimbarea benzii doar după semnalizarea intenţiei, rularea cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi foarte importantă pentru arterele de viteză este mărirea distanţei de siguranţă între vehicule", avertizează polițiștii. 

Vreme rea la munte

Vremea rea a făcut ravagii în mai multe zone ale țării. În Maramureş, Transilvania, Moldova şi Dobrogea până sâmbătă seara a fost în vigoare un cod galben de ninsori și vânt puternic,

În Carpaţii Occidentali, Meridionali şi de Curbură, mai ales la peste 1.700 de metri altitudine, s-a anunțat vânt cu rafale de 90 - 110 km/h, se va semnala viscol, iar vizibilitatea va fi redusă. Pentru județele Caraș-Severin și Hunedoara, sâmbătă, meteorologii au emis un cod portocaliu de vânt la munte, cu rafale de peste 120 km /h.

După viscol, un val de ger lovește România: „Vorbim de maxime de la -2 spre 0 grade în depresiuni”

Avem de îndurat vreme rea în continuare. După episodul de viscol puternic în jumătate de țară, se întoarce gerul. La munte va ninge, local în Transilvania, în Moldova şi în Dobrogea precipitaţiile vor fi sub formã de lapoviţã şi ninsoare, iar în Muntenia acestea vor fi mixte.

  „Pentru intervalul următor, sub aspect termic se mai răcește puțin. Mâine(n.r: duminică, 28 ianuarie) vorbim de maxime de la -2 spre 0 grade în depresiuni și prin nordul Moldovei, la cel mult 5-7 grade în partea de sud a teritoriului. Acest tablou termic se va menține cumva sau poate ușor mai scăzut la începutul săptămânii viitoare, iarminimele vor fi și ele în scădere, vor deveni negative în toată țara, iar duminică spre luni şi luni spre marți, foarte probabil să vorbim de ger", a precizat Alina Șerban, meteorolog la Administrația Națională de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite