Tatăl care-şi ţinea copilul legat, uitat de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Oancea a fost reţinut după ce a venit de bună voie la Poliţie
Florin Oancea a fost reţinut după ce a venit de bună voie la Poliţie

Florin Oancea (34 de ani) va fi cercetat în libertate după ce şi-a maltratat copilul în vârstă de 11 ani. Motivul: poliţiştii au uitat să înceapă urmărirea penală.

Bărbatul este acuzat că şi-a ţinut copilul legat în lanţuri, apoi l-a abandonat în plină iarnă, aproape dezbrăcat, pe un câmp de la periferia Capitalei. Drama micuţului Antonio a început în decembrie 2009, când tatăl său a decis să-l ia cu el în Dubai, unde se angajase ca şofer.

Mai citeşte şi:

FOTO Copilul ţinut în lanţuri de tatăl său este fericit la bunici

La 13 ianuarie 2010, Florin Oancea a venit cu copilul în România pentru a rezolva câteva probleme legate de acte. Întrucât risca să piardă avionul către Dubai, Oancea a abandonat copilul pe o stradă, deşi acesta era îmbrăcat doar în tricou şi în pantaloni scurţi.

Antonio a fost găsit de un taximetrist şi a fost dus la Spitalul de Copii „Marie Curie", cu diagnosticul de malnutriţie gradul I. Ulterior el a ajuns la bunicii din partea tatălui. La 1 octombrie 2010, Florin Oancea s-a prezentat de bunăvoie la Secţia 23 de Poliţie din Capitală. Abia atunci a fost reţinut.

Reţinut prea târziu

Instanţa Judecătoriei Sectorului 5 a apreciat însă că arestarea lui Florin Oancea nu se mai impune, nemaiexistând pericolul social. Judecătorii au arătat că tatăl nu poate fi acuzat că s-a sustras urmăririi penale, întrucât din momentul în care l-a abandonat pe micuţ,13 ianuarie, şi până la 1 octombrie, poliţiştii Secţiei 24 nu au întocmit niciun act procedural în dosar.

Poliţiştii au însă o justificare. „Din ianuarie, până în octombrie s-a făcut lucrare de cercetare penală", spun cei care s-au ocupat de dosar. Ei susţin că l-ar fi şi prins pe Oancea, dacă ar fi fost în ţară. Cu toate acestea, evident este faptul că Florin Oancea s-a prezentat singur la Poliţie, fapt consemnat şi în instanţă. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite