Spectacol aerian de zile mari cu ocazia Zilei Aviației Române, la care vor participa și avionele F-18 din Finlanda

0
Publicat:

Sâmbătă, 20 iulie 2024, cerul Capitalei se va transforma într-un adevărat spectacol al aviației, cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene.

Ziua Aviației Române. FOTO Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene
Ziua Aviației Române. FOTO Bogdan PANTILIMON, Statul Major al Forţelor Aeriene

O ceremonie militară și religioasă va avea loc la Monumentul Eroilor Aerului din Piața Aviatorilor, urmată de un spectacol aerian care va lăsa cu gura căscată pe toți cei prezenți.

Potrivit Ministerului Apărării Naționale, în cadrul ceremoniei vor evolua o gamă variată de aeronave militare, atât românești, cât și străine. Forțele Aeriene Române vor prezenta cele mai moderne avioane din dotare: F-16 Fighting Falcon, C-130 Hercules, C-27J Spartan, IAR-330 și IAR-99. La acestea se adaugă elicoptere de tip EC-135 SMURD și S-70M Black Hawk, precum și o aeronavă Learjet 75 aparținând Ministerului Afacerilor Interne.

O surpriză plăcută pentru pasionații de aviație o reprezintă participarea unor elicoptere SA-365 Dauphin ale Serviciului Român de Informații, precum și a unor aeronave Extra 300 aparținând Aeroclubului României.

De asemenea, la eveniment vor participa și invitați speciali din străinătate. O aeronavă C-17 Globemaster de la Baza Aeriană Papa din Ungaria și avioane F-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Finlandeze vor evolua alături de aeronavele românești. Finlanda execută în prezent o misiune de poliție aeriană în țara noastră.

Ministerul Apărării Naționale asigură publicul că toate antrenamentele și survolurile se vor desfășura cu respectarea strictă a normelor de siguranță și a reglementărilor aeronautice în vigoare, astfel încât impactul asupra comunității locale să fie minim.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite