Şpaga lui Urdăreanu către Gheorghe Nichita, recunoscută la DNA de femeia care a intermediat mita

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adina Roşu, angajată a SC Information Bussiness Consulting SRL, a recunoscut acuzaţia de complicitate la dare de mită, în dosarul Tiberiu Urdăreanu – Gheorghe Nichita.  Ea a încheiat un acord de vinovăţie cu DNA, şi a acceptat o condamnare de 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendare.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii au dispus sesizarea instanţei de judecată cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei în cazul Adinei Roşu , angajată a SC Information Bussiness Consulting SRL, în sarcina căreia s-a reţinut săvârşirea infracţiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

Asta după ce procurorii au dispus pe 18 decembrie trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a lui Gheorghe Nichita, primar al municipiului Iaşi, la data faptei, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, şi în stare de arest la domiciliu a preşedintelui grupului de firme UTI, Tiberiu Urdăreanu, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită.

Acuzaţiile DNA

Procurorii arată că în perioada 2013-2015,  Roşu, în calitate de angajată a SC Information Bussiness Consulting SRL şi responsabilă din partea acestei societăţi cu derularea proiectului „Managementul sistemului de trafic în mun. Iaşi”, cu intenţie, i-ar fi ajutat pe Iulius Gabriel Mardarasevici şi Tiberiu Urdăreanu  în comiterea infracţiunii de dare de mită, prin iniţierea, participarea la elaborarea unor situaţii de lucrări conţinând servicii neprestate şi prezentarea acestora spre decontare către asociatul UTI Grup SA, cunoscând că sumele cuprinse la rubricile „servicii de customizare” şi „servicii mentenanţă” erau nereale.

“Aceste sumei reprezentau o parte (3,9 milioane de  lei) din mita de 10% (6,9 milioane de lei) din valoarea contractului, remisă în acest mod inculpatului Nichita Gheorghe, primarul mun. Iaşi, în schimbul semnării contractului şi asigurării desfăşurării în bune condiţii a acestuia.”, susţin procurorii DNA.

Acordul de recunoaştere

În prezenţa apărătorului ales, Roşu a declarat expres că recunoaşte comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 2 ani şi 6 luni închisoare cu suspendarea executării pedepsei, pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani şi 6 luni şi interzicerea, pe o perioadă de 2 ani şi 6 luni, de la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat.

Dosarul de urmărire penală privind pe inculpata Roşu Adina, împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul Bucureşti.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite