Sibiu: Constantin Lotreanu practică biorezonanţa cu mare succes
0
Sibianul Constantin Lotreanu a lucrat patru decenii cu copiii bolnavi, a fost medic în Africa, iar acum face trei gărzi pe săptămână la urgenţe şi tratează oamenii cu biorezonanţă.
În acest an a împlinit patruzeci şi trei de ani de carieră în medicină şi continuă să muncească în slujba omului. Este unul dintre membrii fondatori ai Facultăţii de Medicină de la Sibiu unde a predat câţiva ani istoria medicinii iar Uniersitatea „Lucian Blaga“ (ULBS) s-a ridicat şi datorită lui Constantin Lotrean. „În 1990 am fost cooptat în colectivul care a dus la ceea ce este azi ULBS. Şi, cu toată opoziţia din partea persoanelor din corpul medical care îşi vedeau periclitate funcţiile, eu am fost cel care a fondat Facultatea de Medicină în 1990“, declară doctorul.
Face trei gărzi pe săptămână la urgenţe
Doctorul Constantin Lotreanu este medic primar pediatru, medic specialist cardiolog, are competenţe în ecografie, cardiografie, în serviciile sociale de sănătate şi biorezonanţă. Anul trecut s-a pensionat, dar, pentru că mereu a fost un om foarte activ, n-a stat departe de spital şi din acest an face din nou gărzi la Urgenţe. „Cu toate că am cabinet medical particular, odată pensionat din sistemul public de sănătate nu m-am putut acomoda cu statutul de pensionar. Astfel că de la întâi iunie am început să lucrez la compartimentul de primiri urgenţe din cadrul Spitalului de Pediatrie“, povesteşte doctorul Lotreanu.
Are cabinet privat din 1992 şi de doi ani practică şi biorezonanţa. „Aceasta este ultima specializare pe care am făcut-o. Am aflat de eficienţa biorezonanţei în urmă cu doi ani şi jumătate şi când am văzut aparatul a fost dragoste la prima vedere. Este cât o policlinică întreagă. Aparatul face diagnostic, analize, dacă sunt în afara limitelor te avertizează că eşti în afara parametrilor, îţi oferă tratament cu produse alopate, homeopate şi suplimete alimentare, el însuşi face tratament cu biorezonanţă şi după o perioadă de la începerea tratamentului îţi spune dacă acesta este eficient sau trebuie schimbat“, explică omul. Investigaţiile cu aparatul de biorezonanţă durează în medie două ore şi doctorul are clienţi din toate colţurile ţării.
A făcut pediatrie din întâmplare
Spune că profesia de medic este cea mai nobilă, cea mai frumoasă şi cea mai grea. Constantin Lotreanu a ales să facă medicină şi pediatrie nu pentru că era visul lui, ci pentru că aşa s-a întâmplat. „Am făcut pediatrie dintr-o întâmplare. Sora mea m-a înscris la facultate şi pentru că nu avea destulă încredere în potenţialul meu, a zis că la medicină generală nu are sens să mă înscrie. De aceea mi-a dus dosarul la pediatrie, deşi aveam şi la medicină generală şanse, am avut medie mare la admitere. A fost o întâmplare, dar dacă aş mai avea acum nouăsprezece ani, tot medic m-aş face. Dar cu o condiţie. Să merg să lucrez într-o ţară unde această meserie este respectată şi răsplătită“, precizează Constantin Lotreanu.
Adoră istoria
„Îmi place foarte mult istoria. Ador să călătoresc, ultima dată am fost în Munţii Dolomiţi, în Italia, o regiune extraordinară. Mi-au plăcut foarte mult maşinile, dar au cam trecut pe planul doi, şi iubesc animalele, în special câinii“, declară Constantin Lotreanu.
Nu-i place politica actuală
„Nu-mi place mizeria, dezordinea, haosul, la mine în cabinet şi în casă este ca în farmacie. Nu-mi place politica actuală, am fost şi eu în politică timp de opt ani, dar nu era ca acum“, povesteşte doctorul.
Întrebări şi răspunsuri
Ce profesie vă doreaţi să îmbrăţişaţi în liceu?
Eu am fost un bun matematician, un bun fizician, iar ambiţia mea era de a fi mereu în fruntea plutonului. Dar aveam un coleg mai bun ca mine la matematică şi asta m-a determinat să mă reorientez spre ştiinţele umane în clasa a X-a. De unde înainte mă vedeam inginer mecanic pe vreun vapor, să călătoresc pe meridianele lumii sau să construiesc maşini, am trecut apoi la uman.
Aţi fost medic şi în Africa, cum v-a marcat experienţa?
În anii '70 am avut un contract de treizeci de luni în Libia, la Garian. Patologia este aceeaşi, am lucrat ca medic de medicină generală. Dar experienţa a fost extraordinară. Eu eram la vremea aceea convins de valorile socialismului, dar am devenit un fervent luptător anticomunism şi în noiembrie 1989 am încercat să organizez lupte de stradă.
Profil
Născut: 20 noiembrie 1942, Tălmaciu
Studii: Facultatea de Medicină, Cluj-Napoca (1966)
Familie: Căsătorit, are doi copii