Senatorul Ron Johnson, decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României“. Alesul american sprijină ridicarea regimului de vize pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatorul american Rohn Johnson (dreapta) primeşte Ordinul Naţional „Steaua României“ din partea ambasadorului George Cristian Maior (stânga) FOTO Facebook @romanian.embassy.us
Senatorul american Rohn Johnson (dreapta) primeşte Ordinul Naţional „Steaua României“ din partea ambasadorului George Cristian Maior (stânga) FOTO Facebook @romanian.embassy.us

Preşedintele Comitetului pentru Securitate Internă şi Afaceri Guvernamentale din Senatul SUA, Ron Johnson, a fost decorat cu Ordinul Naţional „Steaua României“ în grad de „Comandor“. Senatorul american şi-a declarat cu această ocazie sprijinul în vederea ridicării vizelor pentru cetăţenii români.

Senatorul republican Ron Johnson a avut o întrevedere joi cu ambasadorul României în Statele Unite, George Cristian Maior.

În cadrul întâlnirii, ambasadorul român i-a înmânat oficialului american Ordinul Naţional „Steaua României“, în grad de „Comandor“, conferit de preşedintele Klaus Iohannis cu prilejul aniversării anul acesta a 20 de ani de Parteneriat Strategic între România şi Statele Unite. Ron Johnson a primit ordinul  în semn de înaltă apreciere  pentru  implicarea personală avută în direcţia excelentei cooperări bilaterale în plan politic, militar şi economic, transmite Ambasada României în Statele Unite.

În contextul întrevederii, au fost abordate teme de interes major pentru relaţia bilaterală româno-americană, precum cooperarea în domeniul politico-militar şi de securitate, evoluţiile din regiune, dar şi dimensiunea interacţiunii directe dintre cetăţenii celor două ţări din cadrul Parteneriatului Strategic cu Statele Unite. Ambasadorul României a evidenţiat angajamentul ţării noastre pentru o relaţie transatlantică solidă, precum şi pentru o cooperare robustă pe linie de apărare, consolidată de prezenţa forţelor Statelor Unite în România şi la nivel regional.

De asemenea, ambasadorul George Cristian Maior a reiterat interesul legitim al României de a fi inclusă în programul Visa Waiver, solicitând susţinerea senatorului Ron Johnson pentru identificarea instrumentelor legislative capabile să faciliteze acest deziderat al cetăţenilor şi autorităţilor române.

Senatorul Ron Johnson şi-a declarat sprijinul pentru includerea României în programul Visa Waiver, evidenţiind importanţa politică şi economică a acestuia pentru consolidarea relaţiilor dintre Statele Unite şi ţările participante. De asemenea, oficialul american a apreciat că includerea României în program va conduce la creşterea nivelului de securitate al celor două ţări, se mai arată în comunicatul misiunii diplomatice române în Statele Unite.

Comitetul pentru Securitate Internă şi Afaceri guvernamentale este unul din cele mai importante comitete din Senatul SUA, având jurisdicţie pe operaţiunile de control şi verificare a activităţii Departamentului pentru Securitate Internă, instituţie din administraţia americană cu responsabilităţi în domeniul controlului şi protecţiei frontierelor, inclusiv programul Visa Waiver, notează Ambasada României la Washington.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite