Senatorul Cordoş: De azi renunţ la telefonul Nokia, în semn de protest faţă de închiderea fabricii de la Jucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizia Nokia de a închide fabrica de la Cluj a  stârnit reacţii puternice. După ce în mediul online au apărut o serie de petiţii care solicitau românilor să nu mai folosesacă produsele companiei finlandeze, senatorul  PSD Alexandru Cordoş a anunţat, public, că renunţă la telefonul personal, produs de firma Nokia.

"Începând de duminică renunţ la telefonul Nokia, telefonul personal pe care îl am de peste doi ani, în semn de protest faţă de închiderea fabricii Nokia de la Jucu, în semn de solidaritate cu angajaţii care urmează să fie disponibilizaţi şi cu familiile lor şi de protest faţă de faptul că autorităţile judeţene şi guvernamentale nu au luat măsuri pentru păstrarea fabricii Nokia la Jucu. Telefonul personal îl donez, cu tot cu încărcător, cui îl vrea. Voi renunţa şi la telefonul de serviciu, de asemenea produs de Nokia, pe care l-am primit de la Senat", a spus Cordoş duminică, într-o conferinţă de presă organizată la Cluj.

Senatorul PSD a afirmat că va cere, luni, în Senat, constituirea unui grup parlamentar de lucru care să analizeze implicaţiile plecării Nokia de la Jucu şi a altor companii străine, din care să facă parte senatori de la toate partidele şi reprezentanţi ai ministerelor Muncii, MAI şi Industriilor.

Senatorul PSD consideră că plecarea Nokia de Jucu reprezintă "un eşec politic al Guvernului Boc şi al administraţiei judeţene clujene".

"În total, vor fi afectate de plecarea Nokia circa 10.000 de persoane, angajaţi şi familiile acestora şi reprezentanţi ai unor firme care aveau contracte cu Nokia", a spus Cordoş, citat de Mediafax.

Acesta a anunţat că, luni, PSD Cluj şi mai multe sindicate vor organiza un miting în faţa Prefecturii Cluj, în semn de solidaritate cu angajaţii de la Nokia.

Nokia va închide fabrica de la Jucu, judeţul Cluj, în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, iar 2.200 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, deoarece unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.

Grupul finlandez Nokia a început în februarie 2008 producţia de telefoane mobile la fabrica din Jucu, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 de milioane de euro.

Procedurile de închidere a fabricii se vor derula până la sfârşitul anului.

Producătorul finlandez de telefoane mobile a mai închis în acest an şi centrul de Cercetare şi Dezvoltare din Cluj, concediind cei aproximativ 120 de angajaţi ai unităţii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite