Scandal cu bâte, săbii şi topoare în Gheorgheni. Peste 40 de persoane, săltate de mascaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arsenal de arme albe FOTO Arhivă
Arsenal de arme albe FOTO Arhivă

Zeci de persoane au fost duse sâmbătă, la sediul Poliţiei din Gheorgheni, în urma unui scandal cu bâte şi alte arme albe izbucnit pe o stradă de la marginea oraşului.

Nu au fost înregistrate victime, însă mai multe case au fost avariate, informează Mediafax. Potrivit Realitatea TV, este vorba de un număr de şapte locuinţe.

În scandalul în care s-au folosit topoare şi bâte au fost implicate aproximativ o sută de persoane, transmite Antena 3.

Un număr de 41 de persoane au fost duse la secţia de poliţie din Gheorgheni pentru audieri, între care femei şi copii.

Din primele cercetări, incidentul pare să se fi declanşat spontan în urma unor conflicte iniţial verbale, posibil între două bande rivale, conflicte care au degenerat apoi în agresiuni cu arme albe, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

„Partea bună, să zicem aşa, este că nu avem victime în urma scandalului, deci nu s-au înregistrat persoane rănite sau consecinţe mai grave", a spus Filip. Acesta a precizat că scandalul a fost aplanat în urma intervenţiei jandarmilor şi a trupelor speciale ale Poliţiei, la ora actuală în zonă fiind linişte.

„Vinovaţii vor plăti pagubele produse, în funcţie de participaţia fiecăruia vor fi plătite despăgubiri pentru acoperirea distrugerilor. Se poate vorbi despre ultraj contra bunelor moravuri, port fără drept al unor arme albe, dar şi despre distrugere", a conchis Gheorghe Filip.

Poliţiştii vor demara o anchetă, urmând să stabilească împrejurările, cauzele şi persoanele vinovate de producerea conflictului, precum şi gradul de vinovăţie al fiecărui participant la scandal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite