Români prinşi la furat în zone din Germania afectate de inundaţii. Poliţia federală le cere cetăţenilor să raporteze persoanele şi vehiculele suspecte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Germania, afectată de inundaţii catastroflae. Foto Getty Images
Germania, afectată de inundaţii catastroflae. Foto Getty Images

În Germania, ţara cea mai afectată de inundaţii, hoţii şi-au făcut apariţia, mulţi dintre ei fiind români, informează autorităţile. Aceştia fură aparate electrice, dar şi fier vechi. Poliţia federală roagă cetăţenii să raporteze imediat toate persoanele şi vehiculele suspecte.

Primul caz de furt al unui român în Germania a fost semnalat vineri seară.  În Nette a fost văzută o dubă, încărcată cu mobila deteriorată de furtună. Duba a mers în direcţia Altena şi nu a mai putut fi găsită, potrivit Mediafax.

Sâmbătă dimineaţă, pe Rahmedestrasse a fost observată o altă dubă în care se afla un bărbat care a scotocit nişte mormane de gunoi şi, potrivit martorilor, ar încărcat în autoutilitară fier vechi. O patrulă de poliţie l-a verificat pe şoferul de 47 de ani, de origine română, cu domiciliul în Dortmund. 

Mai mult, sâmbătă la prânz, au fost furate o maşină de spălat şi diverse aparate electrice, care erau depozitate într-o furgonetă, parcată pe marginea drumului în Nette. Doi bărbaţi, de origine română, de 20 şi, respectiv, 34 de ani, din Recklinghausen, au fost denunţaţi.

 De asemenea, martorii spun că au văzut un camion, sâmbătă după-amiază, în zona Markaner / Linscheidtstrasse. La prânz, camionul a fost remarcat şi de biroul de ordine publică de pe Brachtenbecker Weg. Ofiţerii de poliţie au acuzat un bărbat, în vârstă de 46 de ani, de origine română, rezident în Bochum, de încălcarea mai multor prevederi legale, printre care codul rutier, Regulamentul comerţului şi Legea echipamentelor electrice.

Un alt român, în vârstă de 23 de ani  a intrat cu o furgonetă pe Lüdenscheider Straße.  Acesta şi alţi câţiva şi-au însuşit mai mute deşeuri electrice şi metalice. Bărbatul,  de origine română, din Attendorn, a fost pus sub acuzare pentru fapte similare.

Poliţia federală roagă cetăţenii să raporteze imediat toate persoanele şi vehicule suspecte prin numărul de urgenţă 110.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite