Româncă, pe lista Europol a celor mai căutate infractoare din lume. Anamaria Radu-Stoica este fugară din 2012

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Europol a făcut publică lista celor mai căutate infractoare din lume. Iar pe listă este și o româncă fugită din țară de 10 ani și condamnată la 10 ani de închisoare pentru mai multe infracțiuni.

Anamaria Radu-Stoica a fugit din România în 2012 FOTO Europol
Anamaria Radu-Stoica a fugit din România în 2012 FOTO Europol

Originară din Alba-Iulia, Anamaria Radu-Stoica are 34 de ani și este căutată de 10 ani, după ce în 2012 Tribunalul Alba a condamnat-o la 10 ani de închisoare cu executare pentru trafic de persoane și proxenetism. Conform Europol, erau și printre fetele traficate de către Anamaria Radu-Stoica și grupul infracțional din care făcea parte.

Anamaria Radu-Stoica a fugit din România la scurt timp după pronunțarea sentinței, iar acum este pe lista Europol privind cele mai căutate femei-infractor din lume

Europa de Est conduce în topul infracționalității

Având sediul la Haga, în Țările de Jos, misiunea Europol este de a sprijini statele membre în prevenirea și combaterea tuturor formelor grave de criminalitate internațională și organizată, a criminalității informatice și a terorismului. De asemenea, Europol colaborează cu numeroase țări partenere din afara UE și cu organizații internaționale.

Românca a fost condamnată la 10 ani de închisoare FOTO Poliția Română
Românca a fost condamnată la 10 ani de închisoare FOTO Poliția Română

Conform statisticilor Europol, doar 5% dintre cele mai căutate persoane sunt femei.

Conform jurnaliștilor de la Daily Mail, pe lista celor mai căutate femei-infractor sunt delincvente din Bulgaria, Cehia, Columbia, România și Ungaria. 

Columbianca, singura prinsă

Singura infractoare de pe lista Europol din acest an care a fost prinsă este Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez, o femeie din Columbia care a fost arestată la sfârșitul lunii octombrie în Ecuador pentru trafic de droguri, trafic de persoane și spălare de bani. Viviana fugise din Spania și făcea parte dintr-o organizație criminală care cerea fiecărei femei care dorea să intre în Spania câte 1.500 de euro, urmând ca femeile să își plătească datoria prin prostituție. Infractoarea din Columbia furniza de asemenea cocaină pentru clienți. Viviana Andrea Vallejo Gutiérrez are 36 de ani și riscă 32 de ani de închisoare cu executare pentru faptele sale. 

Bulgăroaică pe lista Europol și FBI

Supranumită ”Regina cryptomonedelor”, Ruja Ignatova din Bulgaria nu este doar pe lista Europol a celor mai căutați infractori, ci și pe lista FBI, aceasta din urmă oferind 100.000 de dolari pentru informații ce ar duce la prinderea ei.

Ignatova, în vârstă de 42 de ani, este acuzată că a creat cryptomoneda OneCoin pentru a înșela numeroși investitori de pe tot globul între 2014 și 2018, valoarea prejudiciului fiind de nu mai puțin de 4 miliarde de dolari.

Ruja Ignatova trăia în lux în Bulgaria, având numeroase proprietăți, înainte ca în octombrie 2017 să fie emis un mandat de arestare pe numele său, aceasta fugind ulterior. Investigatorii dau de înțeles că este posibil ca aceasta să își fi făcut între timp și o operație estetică.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite