Raed Arafat afirmă că telemunca şi decalarea programului permit angajaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Raed Arafat  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Raed Arafat  FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministrul Afacerilor Interne, afirmă că la ora actuală sunt în vigoare două măsuri care îi vizează pe angajaţi - telemunca şi programul de lucru decalat - care le permite salariaţilor să meargă la cumpărături înainte de ora 18.00 în localităţile unde magazinele se închid mai devreme din cauza ratei ridicate de infectare. El le transmite angajaţilor să solicite angajatorului aceste drepturi.

"Mai sunt încă două măsuri care au fost adoptate şi nu sunt ridicate: telemunca care îţi permite să fragmentezi programul, să ieşi într-o pauză, să cumperi şi să te întorci, şi decalarea programului. Orice angajat trebuie să solicite angajatorului să o facă”, a declarat Raed Arafat, marţi seară, la Antena 3. 

Acesta a dat exemplul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul MAI, care a adoptat programul de lucru decalat, fapt ce permite angajaţilor să îşi facă pe timpul zilei cumpărăturile.

Medicul a dezvăluit că el face comenzi online, nu merge la magazin în această perioadă.

Arafat a explicat că incidenţa de 7,5 la mie, unde sunt cele mai stricte măsuri, reprezintă "o cifră mare" în ceea ce priveşte infectarea şi dă exemplul Germaniei, care în zonele cu rată de infectare de 2 la mie limitează deplasările pe distanţe de peste 15 kilometri.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite