Procurorul Jean Uncheşelu pleacă din DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorul DNA Jean Uncheşelu
Victor Ponta a fost trimis în judecată de procurorul DNA Jean Uncheşelu

Jean Uncheşelu, procurorul care l-a trimis în judecată pe Victor Ponta în dosarul Turceni - Rovinari, pleacă din DNA, transferul său aflându-se pe ordinea de zi a şedinţei Secţiei pentru procurori a CSM din data de 12 iunie.

"Nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de domnul procuror UNCHEŞELU JEAN-NICOLAE de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj sau Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova. 3", este punctul înscris pe ordinea de zi a şedinţei.

Fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova au fost achitaţi, în 10 mai, de magistraţii instanţei supreme în dosarul "Turceni - Rovinari", în care au fost judecaţi pentru fapte de corupţie, în legătură cu încheierea unor contracte de consultanţă. Decizia instanţei nu este definitivă.  

Ponta a anunţat în urmă cu două zile la PSnews.ro că îl va da în judecată pe Uncheşelu, cel care l-a trimis în judecată alături de Dan Şova în dosarul Turceni-Rovinari pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, spălare de bani şi complicitate la evaziune fiscală, dosar în care fostul premier a fost achitatîn primă instanţă la ICCJ.

„Cei trei ani din viaţă nu mi-i dă nimeni. Absolut toată lumea – şi adversarii mei politici, şi cei care mă plac, şi cei care nu mă plac – au ştiut de la început că acela a fost un fake – n-a fost un dosar adevărat. A fost o înscenare”, a susţinut Victor Ponta la interviul PSnews.ro.

Ponta şi-a exprimat revolta că procurorul Jean Uncheşelu continuă să aibă o poziţie privilegiată în DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite