Probleme de securitate la mitingul pro-palestinian din Piața Universității: tineri prinși cu spray-uri lacrimogene și petarde

0
Publicat:

Trei persoane au fost depistate având asupra lor spray-uri lacrimogene și petarde la mitingul pro-palestinian de sâmbătă, din Piața Universității.

Miting de solidaritate FOTO Inquam Photos / George Călin
Miting de solidaritate FOTO Inquam Photos / George Călin

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti a transmis sâmbătă că, în urma adunării publice organizate de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, au fost constatate şi întocmite trei acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal, privind portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive, anunță News.ro.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, „o femeie, în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi, în zona de acces, având asupra lor câte un spray cu substanţă iritant-lacrimogenă”.

De asemenea, în timpul marşului, un tânăr de 18 ani a fost depistat cu o petardă la el.

Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor.

Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, "Jalya Palestina", a organizat, sâmbătă, un miting în semn de solidaritate cu poporul palestinian. Participanţii s-au adunat în Piaţa Universităţii, în jurul orei 13,00.

Aceştia au purtat steaguri palestiniene şi au scandat lozinci precum: "Opriţi războiul", "Salvaţi copiii din Gaza" sau "Free Palestine". Au afişat şi pancarte cu mesaje în limbile română şi engleză: "Opriţi genocidul în Gaza", "Opriţi masacrul" sau "Libertate", "Un Holocaust nu justifică altul".

Participanţii au pornit apoi în marş pe traseul bd. Regina Elisabeta - Calea Victoriei - bd. Naţiunilor Unite, punctul final fiind Parcul Izvor. La manifestaţie au participat câteva sute de persoane. Accesul la protest s-a făcut printr-un filtru al Jandarmeriei, iar manifestanţii au fost flancaţi pe traseu de jandarmi, conform Agerpres.

"Jalya Palestina", Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, a transmis, într-un anunţ postat pe pagina de Facebook Solidaritate România-Palestina, un apel la "solidaritate cu cele peste două milioane de oameni din Fâşia Gaza", care "se află, de aproape o lună de zile, sub bombardamentele şi asalturile forţelor de ocupaţie israeliene".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite