Prima reacţie a lui Tiberiu Niţu: „Am fost permanent preocupat de respectarea legii şi a normelor deontologice”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, arată că el a respectat legea şi codul deotologic al magistraţilor şi că a beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege, proporţional cu riscurile şi responsabilităţile acestei funcţii. El anunţă că rămâne în funcţia de procuror general, chiar dacă este deschisă o anchetă la DNA.


“Având în vedere comentariile purtate în spaţiul public referitoare la persoana mea, doresc să precizez că în întreaga mea carieră de magistrat, precum şi în funcţia de procuror general, am fost permanent preocupat de respectarea legii şi a normelor deontologice", se arată în comunicatul lui Tiberiu Niţu.

Procurorul general al României arată că "în cadrul activităţii desfăşurate în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, am beneficiat doar de măsurile de protecţie prevăzute de lege, proporţional cu riscurile şi responsabilităţile acestei funcţii".

"Îi asigur pe toţi colaboratorii mei din cadrul Ministerului Public, pe toţi partenerii noştri instituţionali şi pe toţi cetăţenii României că activitatea noastră – a mea personal- nu este afectată, nu este influenţată sau perturbată de demersurile judiciare desfăşurate în vederea clarificării depline a acestei situaţii şi, totodată, îmi asum obligaţia de rezervă ce îmi revine în raport cu activitatea desfăşurată în acest sens", a mai precizat Tiberiu NIţu.
"Apreciez că este de datoria mea, în calitate de procuror general, să mă asigur că în această perioadă activitatea Ministerului Public se va desfăşura în condiţii normale şi în parametrii eficenţei consemnate în ultimul raport MCV”, a conchis procurorul general al României.

Întâlnirea cu ministrul Justiţiei
 

Procurorul general, Tiberiu Niţu,a fost miercuri, la Ministerul Justiţiei, pentru a discuta cu ministrul Raluca Prună despre acuzaţiile ce i se aduc în dosarul Oprea, el refuzând să facă "speculaţii" legate de o eventuală demisie sau revocare a sa din funcţie.

"Nu fac niciun fel de declaraţii şi speculaţii", a spus Tiberiu Niţu, la insistenţele jurnaliştilor care l-au întrebat, la intrarea în sediul Ministerului Justiţiei, dacă ia în calcul o demisie sau dacă ministrul i-a cerut să se retragă.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a declarat miercuri că va avea în cursul zilei o discuţie cu procurorul general Tiberiu Niţu privind acuzaţiile care i se aduc în dosarul Oprea, ea afirmând că nu exclude nicio variantă în ceea ce îl priveşte.

"Discut astăzi cu procurorul general, îmi termin analiza", a spus Prună, într-o conferinţă de presă susţinută la Guvern, refuzând să se pronunţe la acest moment în ceea ce îl priveşte pe Niţu. ''Nu exclud absolut niciun fel de variantă'', a răspuns ea, la insistenţele presei, întrebată despre o posibilă revocare a procurorului general.

DNA a cerut luni aviz pentru urmărirea penală a fostului ministru de Interne şi senatorului Gabriel Oprea, acuzat de abuz în serviciu, pentru însoţirea deplasărilor sale de echipaje ale Poliţiei Rutiere, serviciu de care ar fi beneficiat ilegal şi procurorul general Tiberiu Niţu în baza unui protocol.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite