Poliţistul-pedofil Eugen Stan, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru 14 fapte. Pentru alte 4 infracţiuni sexuale a fost achitat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea
Imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Poliţistul Eugen Stan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucureşti la 20 de ani închisoare, el fiind acuzat de săvârşirea a 18 infracţiuni de agresiune sexuală, printre victime fiind şi minori.Iniţial, el primise o condamnare de 19 ani închisoare în luna iulie la Judecătoria Sectorului 6.

„(...) Contopeşte cele 14 pedepse aplicate în cauză (o pedeapsă de 4 ani închisoare, o pedeapsă de 5 ani închisoare, o pedeapsă de 6 ani închisoare, 3 pedepse de câte 2 ani închisoare, 2 pedepse de câte 3 ani închisoare şi 6 pedepse de câte 3 ani şi 6 luni închisoare) în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care se adugă sporul obligatoriu de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv un spor de 14 ani închisoare, inculpatul Stan Eugen urmând să execute în final pedeapsa de 20 de ani închisoare în regim de detenţie (...)”, se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Bucureşti.

Există şi patru fapte de agresiune sexuală pentru care Eugen Stan a fost achitat:

  • „achită pe inculpatul Stan Eugen sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prevăzută de art. 219 alin.1, alin.2 lit. c C.pen. (fapta din 5.01.2018)
  • achită pe inculpatul Stan Eugen sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prevăzută de art. 219 alin.1, alin. 2 lit. c C.pen. (fapta din 18.10.2015)
  • achită pe inculpatul Stan Eugen sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prevăzută de art. 219 alin.1, alin. 2 lit. c C.pen. (fapta din 18.10.2015)
  • achită pe inculpatul Stan Eugen sub aspectul săvârşirii infracţiunii de agresiune sexuală prevăzută de art. 219 alin.1, alin. 2 lit.c C.pen. ( fapta din 4.12.2016)”.

Eugen Stan, trimis în judecată pentu 18 infracţiuni sexuale

Potrivit Parchetului General, în perioada 2 noiembrie 2009 - 5 ianuarie 2018, Eugen Stan a agresat sexual 18 persoane, cu vârste între 5 şi 38 de ani, în diferite locuri din Bucureşti.

Procurorii susţin că Eugen Stan urmărea victimele în drumul lor spre blocurile în care locuiau, infracţiunile fiind săvârşite sub constrângere în scara imobilelor sau în liftul acestora.

Pe 8 ianuarie 2018, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Eugen Stan vizând, în primul rând, săvârşirea infracţiunii de agresiune sexuală asupra a doi minori, de 5, respectiv de 9 ani, la data respectivă inculpatul fiind angajat al Ministerului Afacerilor Interne.

Prin ordonanţa din 9 ianuarie 2018 a procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a dispus preluarea cauzei de către Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă ICCJ.

Pe parcursul urmăririi penale au fost preluate mai multe dosare de la Parchete de pe lângă Judecătoriile de sector din Bucureşti având ca obiect, de asemenea, săvârşirea unor infracţiuni de agresiune sexuală de către Eugen Stan, acestea fiind reunite într-un nou dosar. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite