Peste 1200 de absolvenţi ai şcolilor de agenţi de poliţie şi subofiţeri vor fi încadraţi din luna iulie 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 1.200 de absolvenţi ai şcolilor de agenţi şi subofiţeri vor fi încadraţi din luna iulie ca agenţi de poliţie, poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi pompieri în structurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cei 1.249 de absolvenţi vor avea săptămâna următoare concediu de odihnă, aceştia urmând să se prezinte luni, 8 iulie, la unităţile în cadrul cărora au fost repartizaţi.

Ceremoniile de acordare a gradelor profesionale şi militare pentru cei 1.249 de tineri absolvenţi ai unităţilor de învăţământ postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne promoţia 2013 au fost organizate vineri.

Începând din 8 iulie, cei 1.249 de agenţi de poliţie, poliţie de frontieră, subofiţeri de jandarmi şi pompieri îşi vor începe activitatea, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Astfel, 792 de poliţişti pregătiţi în cadrul şcolilor de agenţi de poliţie „Vasile Lascăr“ Câmpina şi „Septimiu Mureşan“  Cluj-Napoca se vor alătura ofiţerilor şi agenţilor Poliţiei Române în misiunile zilnice pe care aceştia le desfăşoară.

De asemenea, îşi vor prelua funcţiile şi 297 de jandarmi care au absolvit cursurile şcolilor militare de subofiţeri de jandarmi „Grigore Alexandru Ghica“ Drăgăşani şi a celei similare din Fălticeni.

Alţi 104 tineri absolvenţi ai Şcolii de Subofiţeri de Pompieri şi Protecţie Civilă „Pavel Zăgănescu“ Boldeşti au primit gradele în cadrul unei festivităţi la care a participat şi secretarul de stat în MAI Constantin Cătălin Chiper.

Promoţia 2013 a agenţilor şi subofiţerilor pregătiţi în unităţile de învăţământ ale MAI este completată de cei 56 de absolvenţi ai Şcolii de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu“ Oradea, a precizat MAI.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite