Pe urmele tablourilor furate din muzeul Kunsthal. Anchetatorii verifică informaţiile din calculatoarele celor trei români implicaţi în „jaful secolului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii şi procurorii au ridicat computerile celor trei bărbaţi implicaţi în furtul tablourilor       FOTO Adevărul
Poliţiştii şi procurorii au ridicat computerile celor trei bărbaţi implicaţi în furtul tablourilor       FOTO Adevărul

Procurorii fac verificări ale computerelor celor trei români suspectaţi că ar fi fost implicaţi în furtul tablourilor de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, în noaptea de 15-16 octombrie 2012. Computerele au ajuns în mâinile anchetatorilor în urma unor percheziţii făcute la sfârşitul săptămânii trecute la locuinţele suspecţilor. Tribunalul Bucureşti a respins vineri recursul celor trei faţă de măsura arestării preventive.

Anchetatorii urmăresc să afle dacă în computerele suspecţilor există indicii cu privire la comiterea faptei, cât şi la locul în care s-ar putea afla tablourile furate, susţin unor surse judiciare.

Specialiştii verifică ce adrese de internet s-au accesat, cu ce persoane au luat bărbaţii legătura prin intermediul internetului şi ce fişiere au descărcat în calculatoare.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam,  trei dintre suspecţi - Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – fiind reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

În 21 ianuarie 2013, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă pentru 29 de zile.

Din interceptările telefonice a reieşit că autorii furtului de la muzeul olandez voiau să dea foc tablourilor pentru a nu fi prinşi cu ele asupra lor. Aşa a spus procurorul de şedinţă, vineri, la Tribunalul Bucureşti, precizând că la dosar există şi interceptarea.

O echipă de poliţişti şi un procuror olandez  au fost delegaţi în România pentru a participa la ancheta legată de furtul tablorilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite