Pakistanezi care răpeau cetățeni străini pentru răscumpărare, reținuți în Brașov

0
Publicat:

Doi cetățeni pakistanezi care răpeau cetățeni străini în România pentru ca mai apoi să ceară răscumpărare, au fost reținuți de polițiștii bucureșteni. Trei victime au fost identificate până acum de anchetatori, un cetăţean pakistanez, un cetăţean bengalez şi un indian.

Ancheta a fost desfășurată de polițiștii bucureșteni în colaborare cu cei din Brașov
Ancheta a fost desfășurată de polițiștii bucureșteni în colaborare cu cei din Brașov

Suspecţii, de 24 și 37 de ani, ţineau victimele într-un apartament din Braşov. Aceștia au fost capturați după ce au contactat familia uneia dintre victime cerând 10.000 de euro răscumpărare. Practic, suspecţii au contactat video familia cetăţeanului pakistanez şi, în timp ce îl agresau, au cerut răscumpărarea, în caz contrar ameninţând că-l vor ucide.

„În 12 februarie, poliţişti din cadrul Secţiei 24 Poliţie au fost sesizaţi, în jurul orei 20.35, prin sistem 112, de către un bărbat, cetăţean străin, cu privire la o posibilă faptă de răpire a unei persoane. În urma audierilor efectuate, apelantul a declarat că la data menţionată, în jurul orei 20.30, o rudă a unui tânăr de cetăţenie străină, i-a solicitat acestuia să anunţe autorităţile române că nepotul lui, despre care cunoştea că s-ar afla la muncă pe teritoriul ţării noastre, ar fi fost răpit, iar în schimbul eliberării acestuia, i s-ar fi cerut 10.000 de euro”, a transmis Poliţia Capitalei.

În timpul anchetei s-a stabilit că persoana vătămată s-ar afla pe raza judeţului Braşov.

„Din activităţile investigativ-operative, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române s-a stabilit că bănuiţii se deplasează cu un autoturism, iar in jurul orei 16.50, maşina a fost interceptată şi oprită în trafic, pe raza judeţului Braşov. Astfel, poliţiştii au imobilizat şi legitimat persoanele aflate în interior”, a mai precizat sursa citată.

Instituţia precizează că au fost identificaţi doi cetăţeni pakistanezi, respectiv şoferul, un bărbat de 37 de ani şi ocupantul din dreapta, un bărbat de 24 de ani, ambii fiind bănuiţi de comiterea faptei.

De asemenea, pe bancheta din spate, se aflau două victime - pakistanezul a cărui familie a alertat autorităţile şi un cetăţean indian, ambii victime ale infracţiunii de răpire şi şantaj.

A fost găsit apartamentul în care au fost ţinute victimele – situat în municipiul Braşov – şi s-a stabilit că a mai existat o victimă. Este vorba despre un cetăţean bengalez, care a reuşit să fugă, ieşind pe balcon şi coborând pe o ţeavă de scurgere, de la etajul 4 al imobilului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite