Pacientele rănite în incendiul de la Chişinău sunt intubate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele trei femei rănite în incendiul care a avut loc într-o cafenea din Chişinău sunt intubate şi au fost supuse unor intervenţii de toaletare a plăgilor.

Potrivit doctorului Cristian Niţescu, directorul medical al unităţii sanitare, cele trei femei, care au arsuri de gradul 3, au beneficiat de tratament de specialitate.

Concret, arată medicul citat de Agerpres, tinerele prezintă arsuri pe 42%, 36%, respectiv 33% din suprafaţa corpului, iar cele mai grave sunt arsurile de căi respiratorii. Două din cele trei paciente vor fi operate marţi, a explicat şi doctorul Cristian Stănculea, şeful secţiei ATI de la Spitalul de Arşi.

Patriarhia va oferi spaţii de cazare pentru rudele femeilor

În unitatea sanitară se află şi un medic de terapie intensivă din Chişinău, care ţine legătura cu autorităţile din Republica Moldova. „Prognostic este însă rezervat la toate cele trei paciente. Există un medic anestezist de la Chişinău cu care discutăm fiecare caz, el ţine legătura şi cu autorităţile de la Chişinău. El nu poate însă să exercite niciun gest medical, pentru că legislaţia nu permite acest lucru”, a adăugat Stănculea.

Întrebat cum vor fi tratate pacientele din Chişinău, în condiţiile în care răniţii în incendiul din Colectiv au fost trimişi în străinătate, Stănculea a spus: „Aşa cum tratăm pacienţii de ani de zile”. Totodată, medicul a precizat că Patriarhia a anunţat că va oferi spaţii de cazare pentru rudele celor trei femei, care vor ajunge în Bucureşti.

„Prin preotul spitalului ni s-a transmis că Patriarhia oferă spaţii de cazare pentru rudele rănitelor în incendiul din Chişinău. Rudele nu au ajuns încă în Bucureşti”, a adăugat Stănculea.

Aduse cu o aeronavă Spartan la Bucureşti

Tinerele au arsuri la extremităţile cefalice, faţă şi membre. Pacientele cu arsuri grave au ajuns, duminică după-amiază, de la Chişinău la Bucureşti cu o aeronavă Spartan, după care au fost transportate cu ambulanţele la Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri. Misiunea a fost executată la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne.

Un incendiu s-a produs, sâmbătă, într-o clădire cu două etaje din apropierea Pieţei Centrale din Chişinău, pe bulevardul Ştefan cel Mare, după ce într-o încăpere a explodat o butelie de gaz.

„Apelul la pompieri a parvenit la ora 13.24. În stingerea incendiului au fost implicate trei autospeciale. Incendiul a izbucnit într-un local cu două niveluri”, a declarat ofiţerul de presă al Serviciului de Protecţie Civilă şi Situaţii Excepţionale, Diana Ţurcanu.

Incendiul, care a cuprins în total 55 de metri pătraţi din bucătăria şi salonul localului, a fost localizat în 15 minute, fiind salvat restul clădirii. Serviciul pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova a început o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incendiului şi cauza exactă a declanşării exploziei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite