Ordonanţa militară: se închid mall-urile şi cabinetele de medicină dentară

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Afacerilor Interne Marcel Vela a anunţat sâmbătă seara că activitatea cabinetelor stomatologice, precum şi a centrelor comerciale va fi suspendată temporar începând de duminică seară.

Ministrul de Interne Marcel Vela a prezentat sâmbătă seară ordonanţa militară numărul 2, care include 11 articole. Primul dintre ele prevede suspendarea temporară a activităţii cabinetelor stomatologie şi a mall-urilor. 

În cabinetele de medicină dentară, vor fi permise, ca şi excepţie, intervenţiile stomatologice de urgenţă. Colegiul Medicilor Stomatologi a cerut Guvernului asigurarea accesului medicilor stomatologi la măsuri concrete de protecţie socială şi economică adecvate, ca urmare a acestei decizii.

În mall-uri vor rămâne deschise doar magazinele alimentare, farmaciile şi curăţătoriile.

„Se suspendă temporar activităţile de comercializare cu amănuntul, a produselor şi serviciilor, în centrele comerciale în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici, cu excepţia vânzării produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice şi a serviciilor de curăţătorie.”, se arată în ordonanţa militară numărul 2.

„Prin centru comercial se înţelege „structura de vânzare cu suprafaţa medie sau mare în care se desfăşoară activităţi de comercializare cu amănuntul de produse, servicii de piaţă şi de alimentaţie publică, ce utilizează o infrastructură comună şi utilităţi adecvate”, astfel cum este reglementat în anexa la Legea nr. 296/2004 privind Codul consumului, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.”

Măsurile restrictive se aplică începând cu data de 22 martie 2020, ora 22.00, ora României.

De luni seară, de la ora 22:00, intră în vigoare şi restricţiile referitoare la deplasarea în afara domiciliului.

Dacă pentru perioada zilei autorităţile au făcut doar recomandări cu privire la deplasări, după ora 22:00, sunt impuse restricţii clare, iar pentru deplasări este necesară completarea unei declaraţii pe propria răspundere, iar în cazul persoanelor care merg la serviciu, este nevoie şi de o adeverinţă din partea angajatorului.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite