O româncă sechestrată și torturată de partenerul ei, în Spania, a fost salvată de polițiști

0
Publicat:

Poliția Națională spaniolă a eliberat în orașul Pozoamargo (Cuenca) o femeie de origine română care fusese răpită de partenerul ei și supusă maltratării și abuzurilor sexuale. Românca a fost găsită aproape moartă, relatează Nius Diario.

FOTO: Cuerpo Nacional de Policia
FOTO: Cuerpo Nacional de Policia

Românca era ținută de partenerul ei într-o colibă din provincia spaniolă Cuenca. Bărbatul o supunea de câteva zile la tortură și la acte sexuale deosebit de violente și degradante. Acesta a recurs la instrumente periculoase care i-au provocat răni grave. Fratele victimei a depus o plângere în România, atașând imagini preluate dintr-o convorbire video care arată rănile suferite de femeie. 

Poliția Română a alertat la data de 25 octombrie Ambasada Spaniei, iar anchetatorii de la Unitatea pentru familie și femei (UFAM) au demarat demersurile pentru a afla unde se află românca. Într-un final, aceștia au reușit să localizeze cuplul în orașul spaniol Pozoamargo.

Condiții neigienice

La sosire, au observat cum românca era închisă într-o baracă de cărămidă lângă o casă, în condiții precare și insalubre. Au fost nevoiți să spargă geamul unei ferestre mici pentru a o elibera.

Ea a fost apoi transportată de urgență la spital. Din cauza rănilor grave, femeia abia putea merge. Ea și-a pierdut de mai multe ori conștiința în ambulanță, pe drumul spre spital. Victima nu vorbea practic deloc spaniola, singurul lucru pe care îl repeta era numele agresorului. 

Arestat la o fermă

Polițiștii au reușit să îl identifice pe presupusul autor și, în același timp, o altă echipă de anchetatori a reușit să afle unde se află acesta, mai precis, la o fermă.

Acesta a fost încarcerat pentru agresiune sexuală în formă agravantă, lipsire de libertate, vătămare corporală și maltratare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite