O nouă învinuire pentru tragedia de la Maternitatea Giuleşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Secţiei de Neonatologie din cadrul Maternităţii Giuleşti, Adrian Ioan Toma, a fost pus sub învinuire astăzi de către procurorii Parchetului General ca urmare a tragediei de la 16 august, când cinci bebeluşi şi-au pierdut viaţa, iar alţi şase sunt încă în stare foarte gravă.

 Procurorii îl acuză pe Toma că-în ciuda funcţiei pe care o deţine- a gestionat în mod defectuos resursele umane existente. El nu a luat măsurile manageriale necesare pentru asigurarea în permanenţă, pe orice tură, la salonul de terapie intensivă nou-născuţi, a câte două cadre medicale, aşa cum prevăd dispoziţiile legale, în condiţiile în care numărul nou-născuţilor din salon depăşea în mod constant numărul maxim admis. În acest dosar, magistraţii au dispus arestarea preventivă a asistentei Florentina Cîrstea, acuzată că ar fi lipsit nejustificat aproape o jumătate de oră din salonul în care a izbucnit incendiul devastator. Totodată, şeful Serviciului Tehnic de la Maternitatea Giuleşti, Vasile Dima, este urmărit penal întrucât nu ar fi verificat aparatele din spital şi nici nu ar fi instruit personalul din unitate pentru intervenţii în caz de incendiu. Procurorii au propus arestarea sa preventivă, însă atât Judecătoria Sectorului 6, cât şi Tribunalul Bucureşti au decis cercetarea sa în stare libertate.

Adevărul.ro vă prezintă în curând informaţii despre starea bebeluşilor afectaţi de incendiul de la 16 august de la Maternitatea Giuleşti.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite