Noi arestări în reţeaua italiană „Napoli Group“ care a plasat euro falşi şi în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carabinierii din Padova au mai făcut o captură de bancnote contrafăcute de 50 de euro în cazul reţelei de falsificatori care produce banii în Italia şi îi plasează prin intermediul unor comenzi primte pe „Dark Web" în mai multe ţări din Europa, Africa sau America de Nord.

Este vorba de gruparea "Napoli Group" care potrivit EUROPOL plasa banii falşi cu precădere în România, Franţa, Spania, Germania, Bulgaria, Albania, Senegal, Maroc, Tunisia şi Algeria.

Operaţiunea de acum, în timpul căreia au fost arestate două persoane, a început cu mult timp în urmă şi a implicat ofiţeri de poliţie din mai multe ţări. Practic, gruparea avea mai multe ramuri care se ocupau de zone geografice diferite. Oricum, în acţiune a fost implicat şi EUROPOL- ul, iar cercetările au vizat şi tranzacţiile pe care gruparea le făcea pe "Dark Web".

Sesizarea poliţiei austriece

Cercetările care au dus la anihilarea acestei ramuri a "Napoli Group"au fost demarate la sesizarea poliţiei austriece din luna octombrie a anului trecut, care i-a informat pe carabinieri că au descoperit bancnote contrafăcute de 20 de euro, trimise prin poştă din orăşelul italian Este. În timpul anchetei a fost identificat cel care a trimis banii. De fapt s-au strâns date conform cărora el mai plasa bani în Grecia şi Elveţia. Practic au fost 640 de tranzacţii. În schimb el primea monede virtuale, în portofelul său electronic fiind găsită suma de 79,85 Bitcoin, adică mai mult de 500.000 de euro.

A preluat controlul unei părţi importante a pieţei de falsificare

Operaţiunile de anihilare a Napoli Grup au fost demarate pentru prima dată în anul 2012, tot sub umbrela EUROPOL. În 2014, într-o acţiune de amploare au fost arestate 53 de persoane. Atunci s-a ajuns prima oară la concluzia că "Napoli Group" este foarte activă în Europa, Africa de Nord şi alte ţări.

Carabinierii italieni au reuşit să adune toate elementele care au dovedit că "Napoli Group" a preluat controlul unei părţi importante a pieţei de falsificare a monedei euro, a anunţat, de asemenea, într-un comunicat EUROPOL, Agenţia europeană de poliţie cu sediul la Haga.

“Membrii acestei reţele de falsificatori de bani distribuiau cantităţi importante de euro falşi atât în Italia, cât şi în întreaga lume, cu ajutorul unei reţele foarte dense”, potrivit EUROPOL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite