Nicuşor Constantinescu, dat în urmărire. Reprezentant al spitalului din SUA unde a fost internat şeful CJ Constanţa: „Nu mai este în spital de luna trecută”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, pe numele căruia a fost emis luni un mandat de arestare preventivă, a fost dat în urmărire naţională. Reprezentanţii spitalului din Statele Unite ale Americii, unde acesta a fost internat, spun că nu se mai află acolo de mai bine de o lună.

UPDATE Radu Mazăre, primarul Constanţei a spus că Nicuşor Constantinescu locuieşte într-un bloc de apartamente cu care unitatea medicală din SUA are contract şi că acolo sunt trataţi postoperator toţi pacienţii, el precizând că producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, ştie acest lucru pentru că l-a îngrijit pe şeful CJ Constanţa după operaţie, în SUA.

„Producătorul general de la TVR, domnul Zgabercea, a stat cu Nicuşor o lună în apartamentul în care stă şi ştie foarte bine, mai bine cei de la TVR îl sunau pe Zgabercea să-l întrebe, care este şeful lor. Spitalul John Hopkins are un contract cu un bloc de apartamente unde sunt cazaţi şi stau cei care sunt trataţi post-operator, ambulatoriu, acest contract există depus la instanţă. Zgabercea a stat o lună acolo. Numai când este în caz foarte grav se mută de acolo, intră la urgenţă şi se internează ceea ce s-a întâmplat de câteva ori. În America oamenii sunt trataţi altfel decât în România, nu stai în spital luni de zile. Dacă producătorul general al TVR a stat şi l-a îngrijit pe Nicu o lună, să-l sune pe ăla şi să-l întrebe unde stă şi cum stă Nicu, că-i explică. Zgabercea a stat o lună, i-a scos plosca, i-a pus pamperşii, ştie exact Zgabercea. Şi-a luat omul concediu, că e prietenul lui Nicu şi l-a îngrijit o lună”, a afirmat Radu Mazăre.

El a mai spus că dacă decizia de arestare preventivă a lui Nicuşor Constantinescu rămâne definitivă, atunci preşedintele CJ Constanţa va fi omorât pentru că deplasarea din America îi pune viaţa în pericol.

„Dacă vor să-l omoare, să-l aresteze. Aţi văzut şi voi imaginile, aţi văzut scrisorile medicale de la cei mai prestigioşi medici de pe planetă care spun că-i pune viaţa în pericol (transportul până în România - n.r.), l-aţi văzut şi pe el cu furtunul în burtă, să-l aresteze şi pe Băsescu să-l lase, să nu-i facă percheziţie, să-i mătrăşească dosarul că aşa-i justiţia la noi”, a adăugat Radu Mazăre.

UPDATE Cristian Zgabercea, producător general al TVR, a declarat marţi, citat de Mediafax, că a stat „aproape o lună" cu Nicuşor Constantinescu.

„Au fost trei săptămâni şi ceva", a completat acesta.

Întrebat dacă spitalul John Hopkins are contract cu un complex de apartamente, acesta a precizat: „Este un bloc de locuinţe în care, când te duci la spital, îţi oferă ei chestia asta şi te duci acolo. Acolo, 90% din cei care stau în locuinţele acelea sunt trataţi ambulatoriu, pacienţi ai spitalului".

„Eu când am plecat pe 5 mai sau 6 mai, (...) de abia i se băgase drenul ăla, ultimul, în stomac. Nu ştiu (cât ar mai fi trebuit să stea - n.r). Acolo este doctorul Mohamad Allaf, care este şeful chirurgiei robotice de acolo, care l-a şi operat. Ştiu că are întâlniri periodice cu el, la cinci zile, la şapte zile, cum îl programează el ca să vadă cum evoluează chestia care nu o stăpânesc nici ei, cu această secreţie din stomac", a mai spus acesta.

De asemenea, întrebat când a vorbit ultima oară cu Nicuşor Constantinescu, Zgabercea a menţionat că „în urmă cu câteva zile".

„Vorbesc cu el la telefon. Vorbesc de câteva ori pe săptămână. Acum în weekend nu ştiu dacă am vorbit, că nu am fost eu acasă. În general, vorbesc la două zile, în fiecare zi, la trei zile, mai ales că eu l-am îngrijit primul după operaţie", a adăugat Zgabercea.

UPDATE Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a confirmat, pentru Mediafax, că preşedintele CJ Constanţa este urmărit naţional, pentru că decizia de luni a Tribunalului Bucureşti este executorie.

Întrebat dacă preşedintele CJ Constanţa a fost externat din Spitalul Johns Hopkins din luna mai, avocatul a spus că Nicuşor Constantinescu "se află în SUA, însă într-un aşezământ paramedical care are un protocol de colaborare cu clinica unde a fost operat şi unde i se administrează tratamentul".

„Niciodată nu am susţinut faptul că ar fi internat nonstop în clinică, pacientul fiind internat cu ocazia efectuării operaţiei, precum şi în două rânduri, când starea sa de sănătate s-a agravat. Aceasta este procedura medicală standard în SUA, mai ales în cazul pacienţilor nerezidenţi. Aceste informaţii şi dovezi au fost prezentate şi DNA, şi judecătorului", a precizat avocatul lui Constantinescu.

Procurorii anticorupţie au admis cererea formulată de Nicuşor Constantinescu ca acesta să plece în America pentru a se opera cu condiţia să se întoarcă pe 11 iunie. 

Cu toate acestea, preşedintele CJ Constanţa nu s-a întors nici până astăzi, iar magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele acestuia

Surse judiciare au declarat pentru adevarul.ro că pe numele lui Constantinescu a fost emis un mandat de urmărire naţională şi au fost începute demersurile pentru ca acesta să fie dat în urmărire internaţională.

 

Avocaţii politicianului au precizat că acesta este internat în spitalul John Hopkins din Chicago, însă reprezentanţii spitalului au declarat pentru reporterii TVR că Nicuşor Constantinescu a părăsit unitatea medicală de încă din luna mai.

„Nu este aici. Nu ştiu unde poate fi, dar nu este în spital, fizic. Poate a mai venit pentru o procedura, dar nu mai este aici. Domnul acesta nu mai este în spital de luna trecută”, a declarat reprezentantul Spitalului John Hopkins, citat de TVR.

Tribunalul Bucureşti a admis, luni, cererea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de arestare preventiva pentru 30 de zile a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu. Decizia magistraţilor nu este definitivă şi a fost deja contestată de avocaţii politicianului la Curtea de Apel Bucureşti.

Avocatul lui Constantinescu a susţinut, luni, la Tribunalul Bucureşti, că o eventuală întrerupere a tratamentului pe care îl urmează politicianul în SUA, unde a fost operat, i-ar pune viaţa în pericol.

Noi am prezentat un set de fotografii, care au circulat în presa, inclusiv săptămâna trecută, care arăta starea medicala gravă, obiectiv vorbind, în ceea ce îl priveşte pe domnul Nicuşor Daniel Constantinescu, faptul că acesta nu şi-a încălcat cu rea-credinţă obligaţiile pe care le avea, în sensul că acesta nu se poate deplasa în momentul acesta, cu drena pe care o are montată, pe o distanţă aşa de mare, dintre România şi Statele Unite ale Americii. Am invocat faptul că procurorul care a încuviinţat părăsirea ţării, începând cu data de 3 aprilie 2014, cunoştea faptul că domnul Constantinescu urmează să suporte un tratament complex, care includea nu doar operaţia care a fost deja realizată, ci şi tratamentul cu radioterapie, care urmează să fie realizat tot acolo, faza în care domnul Constantinescu se afla în momentul de faţă”, a declarat avocatul Marius Mocanu, după terminarea procesului de la Tribunalul Bucureşti.

În urmă cu o săptămână, Nicuşor Constantinescu a trimis în ţară câteva poze care, susţinea el, îl surprindeau pe un pat de spital. Într-una dintre el, Constantinescu ţinea în mână un ziar din data de 17 iunie, pentru a arăta că pozele sunt recente. 

Alături de poze, Nicuşor Constantinescu a trimis şi o presupusă scrisoare semnată de un medic de la spitalul Johns Hopkins din Chicago, în care acesta susţinea că pacientul român trebuie să îşi continue tratamentul.

„O întrerupere în acest moment a îngrijirii medicale a domnului Constantinescu ar compromite major starea sa de sănătate şi poate anula progresul pe care l-a făcut în recuperarea sa şi a stadiului oncologic", se arată în scrisoarea semnata de medicul Mohamad E. Allaf.

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Tribunalul Bucureşti: Nicuşor Constantinescu va fi arestat. Avocaţii susţin că viaţa acestuia este în pericol

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi arestat preventiv după ce magistraţiii Tribunalului Bucureşti au admis, luni, propunerea procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de înlocuire a controlului judiciar cu cea a arestului preventiv. Decizia nu este definitivă. 

FOTO SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate casele baronilor din România. Nicuşor Constantinescu are vilă în centrul Constanţei

Nicuşor Constantinescu (PSD), preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, locuieşte într-o vilă aflată în centrul oraşului, pe strada Mihai Eminescu, într-o zonă de lux a Constanţei.

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, cercetat în libertate

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în continuare în libertate după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins, vineri, contestaţia procurorilor Direcţiei Nţionale Anticorupţie (DNA) împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti prin care acesta a fost lăsat în libertate.

Motivarea instanţei. Subalternul lui Nicuşor Constantinescu a refuzat controalele autorităţilor doar pentru că şeful lui i-a cerut asta

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti a arătat în motivarea deciziei prin care a decis arestarea preventivă a directorului Regiei Judeţeane de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, că activitatea infracţională a acestuia poate constitui o practică în literatura de specialitate. Acesta este acuzat, alături de preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, de abuz în serviciu.

Instanţă: Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, încearcă să desfiinţeze DNA şi să schimbe din funcţii unele persoane

Preşedintele CJ Constanţa, Nicuşor Constantinescu, a fost lăsat în libertate, sub control judiciar, pentru că are cancer de prostată, cu risc ridicat, şi necesită tratament intensiv. Asta arată judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bucureşti în motivarea deciziei, care avertizează totuşi că baronul constănţean încearcă să desfiinţeze Direcţia Naţională Anticorupţie şi să schimbe unele persoane din funcţii.

Cum sfida baronul Nicuşor Constantinescu toate autorităţile

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va fi cercetat în stare de libertate sub control judiciar. În schimb, şeful Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa, Adrian Gâmbuţeanu, va sta după gratii în următoarele 29 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite