Nepalezul care a murit după exploziile din Crevedia împrumutase mii de euro ca să vină în România. Unde credea familia că lucrează

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a cincea persoană care a decedat în urma exploziei devastatoare din Crevedia este un tânăr nepalez, de 34 de ani. Bărbatul era internat la spitalul Bagdasar-Arseni. Familia sa a povestit ce eforturi făcuse pentru a ajunge să lucreze în România, ca să își întrețină cei doi copii.

Zeci de persoane au fost rănite la Crevedia FOTO Inquam Photos/Octav Ganea
Zeci de persoane au fost rănite la Crevedia FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Venise în urmă cu 5 luni în țara noastră, iar rudele sale au povestit că nu a avut banii necesari pentru drum, motiv pentru care a apelat la un credit la bancă.

Medicii care au încercat să îi salveze viața au povestit că zilnic s-a ținut legătura cu soția pacientului, relatează stirileprotv.ro. Astfel, au aflat că acasă are doi copii mici, o fetiță și un băiat, și venise în România pentru a câștiga bani ca să îi crească. Din păcate, în urma exploziei, tânărul a fost rănit grav. 

Soția bărbatului a povestit că Sunuwar Bhakta Bahadu a ajuns în ţara noastră, în urmă cu cinci luni și pentru că acest lucru să fie posibil au făcut un împrumut în bancă, de câteva mii de euro. Cei doi au vorbit ultima dată chiar în ziua tragediei. Apoi, zi de zi, ea a tot sperat într-o minune.

A fost adus cu arsuri pulmonare și șoc postcombustional

Medicii care l-au îngrijit spun că nu a avut practic nicio șansă de supraviețuire, starea sa fiind extrem de gravă, în momentul în care a a fost adus la spital. A avut peste 90% suprafața corporală cu arsuri de gradul 2B și 3, arsuri pulmonare și șoc postcombustional.

Familia știa că în România, acesta urma să lucreze într-o spălătorie auto, dar a ajuns la stația GPL. Bărbatul era angajat al firmei Flagas SRL și, conform procurorului general, în acte figura ca muncitor la alte puncte de lucru decât cel în care se afla.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, patronii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL din Crevedia unde s-au produs două explozii săptămâna trecută, au fost reţinuţi marţi seara de procurorii Parchetului General, pentru 24 de ore.

Patronii stației GPL unde s-a produs explozia devastatoare de la Crevedia, reținuți. Câți ani de închisoare riscă

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă sunt acuzați de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru și riscă între 5 și 12 ani de închisoare.

„În cursul zilei de azi, în dosarul privind incendiul izbucnit pe 26 august 2023 în urma unor explozii ce s-au produs în localitatea Crevedia din judeţul Dâmboviţa, procurorul de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală criminalistică a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale şi reţinerea a doi inculpaţi, administratori ai unei societăţi comerciale, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 şi 2 din Codul Penal", a anunţat Parchetul General.

De asemenea, procurorii au pus sub acuzare firma Flagas SRL pentru comiterea infracţiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite