Nelu Tătaru anunţă că medicul-erou rănit în incendiu va fi transferat la un spital din Belgia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nelu Tătaru, FOTO gov.ro
Nelu Tătaru, FOTO gov.ro

Ministrul Sănătăţii Nelu Tătaru a afirmat că medicul de gardă rănit în incendiul izbucnit la Secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ va fi transferat duminică la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Acesta a adăugat, pentru News.ro, că deja a fost obţinut avizul în acest sens. 

Medicul, identificat de prefectul judeţului Neamţ pentru G4Media ca fiind Ioan Cătălin Danciu, are arsuri pe 40% din suprafaţa corpului şi este conştient şi stabil.

Medicul de gardă rănit în incendiul de la secţia ATI va fi transferat în primă fază la Spitalul din Iaşi, iar apoi va fi luat cu o aeronavă militară şi va fi dus la Spitalul Floreasca din Capitală, a precizat managerul Spitalului din Neamţ Lucian Micu. De asemenea, Ministerul Apărării a precizat că o aeronavă de transport C-27J Spartan va decola în această noapte către Iaşi, de pe Baza 90 Transport Otopeni pentru misiunea de evacuare medicală.

„După cum ştiţi, un eveniment tragic aici la Spitalul din Piatra Neamţ – incendiu în secţia ATI SARS-CoV-2. Decese în rândul pacienţilor, un medic cu arsuri. Alte trei persoane din aparatul medical cu arsuri de gradul I şi II care necesită internarea. În acest moment se face transferul medicului ars, care acum este conştient, către Iaşi de unde va fi transportat către spitalul Floreasca în această noapte cu un avion sanitar. Ceilalţi 6 pacienţi se transferă în acest moment la Iaşi pentru tratament suport SARS-CoV-2”, a afirmat Nelu Tătaru după discuţia la Piatra Neamţ cu primarul şi managerul spitalului.

Zece persoane au decedat în incendiul care a izbucnit sâmbătă seara la secţia ATI din incinta Spitalului Judeţean din Piatra Neamţ, fiind activat Planul Roşu de Intervenţie. Pompierii au intervenit cu cinci autospeciale de stingere şi o autoscară.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ, arată un comunicat de presă.

„Cauza a fost înregistrată iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă. Pe măsura derulării cercetărilor, vom informa opinia publică”, au transmis reprezentanţii PÎCCJ. 

Ancheta este condusă de procurorii din dosarele Colectiv şi Maternitatea Giuleşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite