Mehedinţi: 15 kg de obiecte pirotehnice au fost confiscate de poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţia din Mehedinţi a ajuns la un total de 200 de kg de obiecte pirotehnice confiscate
Poliţia din Mehedinţi a ajuns la un total de 200 de kg de obiecte pirotehnice confiscate

Lucrătorii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului Poliţiei Judeţului (IPJ) Mehedinţi au confiscat, joi, de la un cetăţean din localitatea Isverna, circa 15 kg. obiecte pirotehnice clasa a II-a.

Reprezentantul IPJ Mehedinţi, inspector Nicolae Lohon, a declarat pentru Agerpres că măsura respectivă a fost luată întrucât N.Claudiu, de 27 ani, comercializa ilegal, fără autorizaţie, diferite materiale artizanale pirotehnice.

'Acţiunea, desfăşurată sub genericul Foc de artificii, are drept scop combaterea comercializării şi utilizării petardelor, pocnitorilor şi artificiilor care pot pune în pericol viaţa şi sănătatea oamenilor, dar mai ales a copiilor', a precizat Lohon.

De la începutul lunii decembrie, poliţiştii mehedinţeni au confiscat 200 kg. de obiecte pirotehnice, au efectuat controale la 42 de firme specializate în desfacerea acestora şi au întocmit trei dosare penale pentru încălcarea regimului materiilor explozive.

Potrivit sursei citate, confecţionarea, deţinerea, comercializarea şi folosirea fără drept a obiectelor pe bază de amestecuri pirotehnice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la trei luni la un an şi cu amendă de la 3.000 la 6.000 lei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite