Maternitatea Giuleşti a fost renovată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucrările de reabilitare a unităţii sanitare în care a avut loc tragedia de la 16 august, în urma căreia şase bebeluşi au murit, au fost finalizate. Primarul general Sorin Oprescu a anunţat ieri că maternitatea din Giuleşti, „Panait Sârbu", va reprimi paciente începând de astăzi.

„A trecut o lună de la tragedia de aici şi iată că ne-am încadrat în termenul pe care l-am promis. Directorul Direcţiei de Sănătate va face o inspecţie la prima oră şi lucrurile vor reintra în normal", a spus Sorin Oprescu.

Mai citiţi şi:

O nouă învinuire pentru tragedia de la Maternitatea Giuleşti

Iaşi: Protest al medicilor de la Spitalul „Sf. Ioan" în solidaritate cu asistenta de la Maternitatea Giuleşti

Pe lângă lucrările de renovare s-au montat detectoare de fum şi camere video, dar numai în secţia de Terapie Intensivă. „În restul saloanelor nu este nevoie nici de detectoare de fum, nici de supraveghere video", a explicat managerul suspendat al spitalului, Bogdan Marinescu, prezent şi el la verificarea lucrărilor.

Operaţiunea „Detectoare de fum"

Lucrările de renovare au costat municipalitatea 80.000 de euro, preţul aparaturii nefiind inclus în această sumă. „Cu aceşti bani s-au renovat mai multe încăperi, iar acum totul este funcţional. Îi mulţumesc constructorului, care are o mare experienţă în domeniul unităţilor sanitare, că s-a încadrat în termen", a explicat Oprescu.

Edilul-şef a mai spus că şi în celelalte 15 spitale subordonate Primăriei se vor monta detectoare de fum şi aparate de supraveghere video. Spitalul Foişor este una dintre unităţile în care s-a început deja montarea lor, iar la „Malaxa" se încearcă punerea în funcţiune a aparaturii existente deja.

Oprescu a anunţat că unele secţii din spitalele degradate vor fi mutate în clădiri corespunzătoare şi a dat drept exemplu secţia de Dermatologie a Spitalului „Şerban Vodă". „Clădirea este foarte veche, iar tavanele au început deja să cadă. Trebuie să găsim soluţii", a zis primarul.

Maternitatea Giuleşti a fost închisă la data de 16 august în urma unui incendiu de la secţia de Terapie Intensivă pentru copiii născuţi prematur.În urma incendiului, 11 bebeluşi au suferit arsuri grave. Şase dintre ei au murit, iar cinci au fost trataţi la Spitalul „Grigore Alexandrescu". Doi dintre cei cinci nou-născuţi care au supravieţuit au fost externaţi marţea trecută, iar doctorii au dat asigurări că leziunile sunt vindecate. Ceilalţi trei nou-născuţi au rămas sub tratament la Spitalul „Grigore Alexandrescu".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite