Kovesi: În acest moment nu s-a început urmărirea penală faţă de domnii Ponta şi Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorul general al României, Codruţa Kövesi, va fi înlocuită
Procurorul general al României, Codruţa Kövesi, va fi înlocuită

Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat joi, la “Gândul Live”, că “în acest  moment nu s-a început urmărirea penală” împotriva liderilor USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, dar dacă aceştia se vor autodenunţa pentru “instigare la vot”, aşa cum tot ameninţă cei doi, ar trebui să ştie că niciunul dintre cei cercetaţi în dosarul referendumului nu este investigat pentru că a îndemnat oamenii

Liderii USL Victor Ponta şi Crin Antonescu au anunţat ieri, în semn de solidaritate cu Liviu Dragnea,  că se autodenunţă, deoarece ei l-au “instigat pe Liviu Dragnea să cheme lumea la vot”.

DNA a început joi urmărirea penală împotriva lui Liviu Dragnea, secretar general al PSD şi preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, întrucât şi-ar fi folosit autoritatea şi influenţa în scopul obţinerii unei prezenţe de minimum 60% la votul de la referendum, pe listele de alegători figurând minori şi persoane cu drept interzis de a vota.

Întrebată joi, la “Gândul Live”, dacă cei doi lideri politici au vreo calitate în dosarul referendumului (în care este cercetat de procurorii anticorupţie Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman-n.r.), procurorul general Kovesi a declarat că nu s-a început urmărirea penală faţă de cei doi în vreun dosar investigat de procurori.

"În acest moment nu s-a început urmărirea penală faţă de domnii Ponta şi Antonescu. Alt comentariu nu pot să fac. Dacă va fi trimis un astfel de autodenunţ, îl vom înregistra şi îl vom trata ca atare. Domnul Ponta, ca fost procuror, ar trebui să ştie că un autodenunţ trebuie să vizeze o faptă penală. Or, din moment ce noi nu cercetăm pe nimeni pentru că a votat sau pentru că a instigat lumea să meargă la vot, rămâne ca dumnealui să aprecieze dacă doreşte să facă un astfel de autodenunţ sau nu", a declarat procurorul general al României, la “Gândul Live”,citată de agenţia Mediafax.





Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite