IGPR: 150 de grame de exploziv plastic de tip C4, 200 de grame de T.N.T. şi 2 capse electrice detonante, descoperite de Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au ridicat 150 de grame de exploziv plastic de tip C4, 200 de grame de T.N.T. şi 2 capse electrice detonante, de la membrul unei grupări infracţionale. Două persoane au fost reţinute.

Poliţiştii Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au organizat o acţiune de prindere în flagrant a unor membri ai unei grupări infracţionale organizate, arată IGPR. 

Astfel, la data de 22 noiembrie a.c., poliţiştii au depistat, într-un restaurant din Timişoara, un bărbat, de 25 de ani, din judeţul Iaşi, care era urmărit general în baza unui mandat de arestare emis de Judecătoria Paşcani, pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie.

Acesta se afla cu un alt bărbat, de 31 de ani, din judeţul Timiş, membru al aceleiaşi grupări.

În urma percheziţiei corporale efectuate asupra persoanei urmărite, în buzunarul interior al hainei au fost găsite 150 de grame de exploziv plastic de tip C4 şi o capsă pirotehnică electrică detonantă. Trebuie spus că explozivul plastic de tip C4 face parte din cele considerate de mare putere. Suflul detonării atinge viteze între 1.000 şi 9.000 m/s. 

Ulterior, în urma investigaţiilor, poliţiştii au ridicat alte 200 de grame de  material exploziv de tip T.N.T (trinitrotoluen) şi o capsă detonantă electrică, care erau ascunse de către cel în cauză în comuna Săcălaz, judeţul Timiş, pe un câmp, într-o groapă acoperită cu pământ.

Cercetările sunt continuate faţă de cei doi, pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat constituit în vederea comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului materiilor explozive.

Aceştia au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite