George Scutaru, aflat sub control judiciar, s-a prezentat la Secţia 5 Poliţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul consilier prezidenţial George Scutaru s-a prezentat, marţi dimineaţă, la Secţia 5 Poliţie, potrivit obligaţiilor stabilite în cadrul măsurii controlului judiciar, dispusă în cazul său în dosarul în care este acuzat de complicitate la luare de mită şi spălare a banilor.

Fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională George Scutaru a ajuns la Secţia 5 Poliţie în jurul orei 9.00. Conform programului stabilit în cadrul măsurii controlului judiciar, George Scutaru trebuie să se prezinte la Secţia 5 Poliţie în zilele de marţi, la ora 09.00, şi joi, la ora 11.00, informează Mediafax.

În timpul controlului judiciar, George Scutaru are interdicţie să părăsească ţara şi să comunice cu anumite persoane nominalizate de anchetatori. De asemenea, George Scutaru trebuie să se prezinte în faţa procurorilor sau la instanţă ori de câte ori este chemat şi să anunţe dacă îşi schimbă locuinţa.

George Scutaru este sub control judiciar pentru 60 de zile, începând din 3 aprilie, în dosarul în care este urmărit penal pentru complicitate la luare de mită şi spălare a banilor, după ce ar fi primit 170.000 de euro, o parte din mita de un milion de euro primită de o persoană cu funcţie de conducere din administraţia locală.

Potrivit procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), în anul 2008, o persoană cu funcţie de conducere în administraţia locală, denunţătoare în cauză, a pretins şi primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mită, de la o persoană care i-a cerut să o ajute în demersurile de punere în posesie cu suprafeţe de teren din municipiul Buzău.

Din banii primiţi, conform unei înţelegeri anterioare, persoana denunţătoare i-ar fi dat lui Scutaru, la data faptelor deputat şi membru cu funcţie de conducere într-un partid, suma de 170.000 de euro, "provenienţa şi modul în care s-au obţinut banii fiind cunoscute exact de Scutaru George-Adrian", susţin procurorii.

În acest dosar, fostul ministru al Internelor Cristian David este acuzat că în 2008 ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judeţului Buzău, Cristinel Bîgiu, în vederea stabilirii dreptului de proprietate în cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite