EXCLUSIV Şeful APIA Dolj: “Telefoanele mele sunt ascultate! Au ăştia scule de te ascultă la 30 de metri, de trece prin zid”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful APIA Dolj, Sergiu Drăgancea, prins în flagrant în timp ce primea spagă 10.000 de euro, ştia că este monitorizat, susţinând că a văzut documente în acest sens.


Din dosarul aflat pe masa procurorilor DNA rezultă că, în urma presiunilor făcute asupra unui fermier de către şeful APIA Dolj, Sergiu Drăgancea, afaceristul a fost obligat să-l "sponsorizeze" pe bossul de la "Agricultură" cu 3.600 de dolari pentru o excursie în SUA, la un târg agricol, la începutul lunii ianuarie 2011. Odată ajuns în ţara tutror posibilităţilor, şeful APIA Dolj a mai primit de la cei care aşteptau urgentarea subvenţiilor înca 2.600 de dolari pentru cumpărături şi distracţii în SUA. Mai mult, susţin procurorii DNA, Drăgancea cerea personal şpaga şi susţinea că lui nu-i revin nici zece la sută din şpăgile solicitate.

În plus interceptările telefonice, realizate în dosar de SRI, scot la iveală faptul că şeful APIA Dolj aflase că este monitorizat şi că-I sunt ascultate telefonele.Cu toate acestea, înaltul funcţionar s-a declarat invincibil şi a continuat să ia şpagă.

Într-o discuţie telefonică cu cel de la care lua şpagă de circa doi ani, Drăgancea susţine că a văzut listele cu telefoanele din Ministerul Agriculturii care sunt interceptate.

Sergiu Drăgancea: Bă, fratele meu, eu sunt ascultat atent.
Constantin Gagiu: Dă-le, mă (înjurături - n.r.). Şi ale mele nu-s ascultate? Şi ce dacă?
S.D.: Nu ştiu ale tale, dar telefoanele mele le-am văzut pe listă!
C.G.: Le-ai văzut pe listă?
S.D.: Da, le-am văzut pe listă! 24 din 24 de ore.
C.G.: Dă-le-n p...a măsii, ce am vorbit noi de sumă, de ceva bani?
S.D.: Şi pot urmări până la 15 metri. Dacă ai vedea ce scule au ăştia, te caci pe tine! Te ascultă la 30 de metri, de trece prin zid.

Ziarul Adevărul publică în ediţia tipărită de mâine detalii din ancheta DNA care îl vizează pe Segiu Drăgancea.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite