DSU dezminte o ştire falsă despre un „nor toxic” cauzat de bombardamentele din Ucraina care ar afecta România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a anunţat că pe WhatsApp se răspândeşte o informaţie falsă referitoare la un nor toxic prezent în România şi cauzat de bombardamentele din Ucraina.

„ATENŢIE ‼️‼️ FAKE NEWS‼️

Ca urmare a răspândirii pe canalul WhatsApp a unui mesaj prin care se prezintă că mâine, pe teritoriul României va fi prezent un nor toxic care ar conţine sulf, plumb şi alte metale grele, format în urma bombardamentelor din Ucraina, vă informăm că informaţiile prezentate sunt false şi se înscriu în spectrul informaţiilor de tip FAKE NEWS.” a postat DSU pe Facebook.

Sursa mai precizează că, potrivit datelor furnizate de CAMS (Serviciul de Monitorizare a Atmosferei Copernicus), pe parcursul zilei de astăzi şi mâine, deasupra României, concentraţiile de monoxid de carbon nu vor avea valori ridicate.

„Ne delimităm ferm de informaţiile regăsite în mesajul din imaginea de mai jos care au ca scop precis generarea sentimentului de panică în rândul comunităţilor. Vă rugăm să NU DISTRIBUIŢI astfel de mesaje!”, a mai precizat DSU.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite