Dosarul Elena Udrea - „Bani pentru Campania PDL". Anca Boagiu şi Adriean Videanu, audiaţi ca martori. Fostul premier Emil Boc este citat pentru joi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emil Boc Foto: Adevarul
Emil Boc Foto: Adevarul

Fostul preşedinte al PDL Emil Boc spune că se va prezenta, joi, la DNA Bucureşti, unde a fost citat ca martor în dosarul în care Elena Udrea este cercetată pentru fapte de corupţie privind vânzarea unei vile din Eforie Sud şi un contract între Hidroelectrica şi o firmă.

Întrebat, miercuri, de jurnalişti, dacă a fost citat la DNA, la fel ca alţi membri ai fostului PDL, Emil Boc a spus că a primit o invitaţie să se prezinte ca martor, în calitate de fost preşedinte de partid. “Da, marţi am primit o invitaţie pentru joi, în calitatea de martor în dosarul 87/2015, în care au mai fost audiaţi Vasile Blaga, Adriean Videanu, Anca Boagiu şi Ioan Oltean, în legătură cu care s-a încuviinţat procedura controlului judiciar pentru doamna Elena Udrea. Voi merge ca martor, în calitate de fost preşedinte de partid, la DNA Bucureşti", a spus Boc.

Cine a mai dat declaraţii

În acelaşi dosar, marţi au dat declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), tot în calitate de martor, fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga, în prezent copreşedinte PNL, şi deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, iar miercuri s-au prezentat, tot în calitate de martori, Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, şi AdrieanVideanu, fost preşedinte al PDL Bucureşti.

Ce a spus Adriean Videanu

Adrian Videanua declarat, miercuri, la ieşirea din DNA că, în perioada în care anchetatorii spun că Udrea ar fi dat bani ilegal obţinuţi la partid, el nu mai avea nicio funcţie politică, fiind simplu membru al partidului.
AdrianVideanua dat miercuri o declaraţie de martor în dosarul în care anchetatorii o acuză pe Elena Udrea că ar fi finanţat în campania electorală din 2012 a PDL cu bani primiţi de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu.

"Am fost citat în calitate de martor, am spus tot ce am ştiut, relevant este că în acea perioadă a anchetei eu nu mai aveam nicio funcţie politică, eram simplu membru al partidului. În 2011 nu am mai candidat la niciun fel de funcţie, iar în perioada ce face obiectul anchetei eram simplu membru de partid", a declarat, la ieşirea din sediul DNA, Adrian Videanu.
 

Ce a spus Anca Boagiu

Procurorii au audiat-o, miercuri, tot în calitate de martor, şi pe Anca Boagiu, fost prim-vicepreşedinte al PDL, în prezent în aceeaşi funcţie la PNL, aceasta plecând de la DNA după aproximativ 30 de minute.
Întrebată în ce calitate a dat declaraţii în dosarul Elenei Udrea, Boagiu a spus: "Am venit la sediul DNA aşa cum trebuie să facă orice cetăţean al acestei ţări când este invitat în calitate de martor".
 

În acest dosar au fost audiaţi marţi, în calitate de martori, copreşedintele PNL Vasile Blaga şi vicepreşedintele PNL Ioan Oltean.

Elena Udrea a fost pusă, vineri, sub control judicar pe cauţiune, stabilită la cinci milioane de lei, în dosarul privind fapte de corupţie legate de vânzarea şi renovarea unei vile din Eforie Sud, dar şi un contract între Hidroelectrica şi o firma privată, pentru care fostul ministru ar fi cerut aproximativ cinci milioane de dolari. Camera Deputaţilor a avizat începerea urmăririi penale şi a reţinerii Elenei Udrea în această cauză.
 

La ieşirea din sediul DNA, Elena Udrea a spus că la Direcţie ar trebui să se înfiinţeze "Secţia de urmărire penală a Elenei Udrea", adăugând că crede că "DNA se ocupă de Elena Udrea şi, din când în când, ca să arate că mai există şi altă activitate, mai apare câte un personaj".

Ce a declarat Blaga

Copreşedintele PNL Vasile Blaga, a declarat marţi, la ieşirea de la DNA, că le-a spus procurorilor că nu are cunoştinţă de "nicio spronsorizare de trei milioane de euro sau de dolari" de la omul de afaceri Bogdan Buzăianu şi că astfel de lucruri nu s-au discutat niciodată în prezenţa sa.

Fostul preşedinte al PDL Vasile Blaga a spus că a dat o declaraţie de martor în dosarul Elenei Udrea, în care a arătat că nu are cunoştinţă despre finanţări ilegale la nivelul Partidului Democrat Liberal.
"Am avut exact aceeaşi atitudine. Am fost citat ca martor în dosarul pe care îl ştiţi. Am declarat că nu am cunoştinţă despre nicio sponsorizare de trei milioane de euro sau dolari din partea lui Buzăianu. Aceste lucruri nu s-au discutat niciodată în partid, cel puţin nu în prezenţa mea", a arătat Vasile Blaga, la ieşirea de la Direcţia Naţională Anticorupţie, unde a stat aproape două ore.
Vasile Blaga a mai spus că Ana Maria Topoliceanu nu s-a referit la el în declaraţiile sale.
"Poate doamna Udrea. Nu există declaraţia doamnei Topoliceanu că aş fi fost în vreo cameră în care să fi fost adusă o geantă cu nu ştiu ce, nici măcar cu bani", a mai spus Blaga.

Ce a declarat Oltean

În acelaşi dosar a fost audiat, marţi, tot în calitate de martor, şi deputatul PNL Ioan Oltean, fost vicepreşedinte şi secretar general al PDL, acesta plecând de la DNA după mai bine de o oră.
Întrebat în legătură cu afirmaţiile Elenei Udrea, potrivit cărora acesta ar fi cunoscut modalitatea de finanţare a partidului în campanie, Oltean a arătat: "Numai doamna Udrea poate să vă răspundă, eu nu am cum să vă răspund... Aşa erau finanţate campaniile... Nu am informaţii. Doar cei ce au afirmat vă pot spune".
 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite