Doi membri CNA, declaraţi incompatibili de ANI. Fostul preşedinte al Consiliului, acuzat de conflict de interese

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi membri CNA, declaraţi incompatibili de ANI
Doi membri CNA, declaraţi incompatibili de ANI

Christian Mititelu, membru al Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), şi fostul preşedinte al CNA, Popescu Răsvan, au fost declaraţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate. Popescu este acuzat de conflict de interese.

Christian Mititelu a fost declarat incompatibil după ce, în perioada 4 noiembrie  2008 – 15 decembrie 2012, ar fi ocupat simultan atât funcţia de preşedinte şi, ulterior, pe cea de vicepreşedinte al Asociaţiei „Alianţa Civică”, cât şi calitatea de membru al C.N.A. (asimilată funcţiei de secretar de stat).

Răsvan Popescu este acuzat că ar fi încălcat regimul juridic privind conflictul de interese. „În calitate de membru al C.N.A. (mandatele 2006 - 2012, 2012 - 2018), respectiv de preşedinte al C.N.A. (29 iunie 2007 - 19 decembrie 2012), în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a soluţionat cereri şi a participat la luarea unor decizii în urma cărora s-au acordat autorizaţii de licenţă audiovizuală pentru S.C. PRO TV S.A.”, se arată în comunicatul emis de ANI.

Popescu mai este acuzat că s-ar fi aflat în relaţii comerciale şi ar fi beneficiat de foloase patrimoniale în cuantum de 15.000 de euro de la S.C. Media Pro Pictures S.A..

„Din activitatea de evaluare, a rezultat faptul că atât PRO TV S.A., cât şi Media Pro Pictures S.A. (societate comercială din partea căreia POPESCU RĂSVAN a realizat beneficii materiale în cuantum de 15.000 Euro) au acelaşi acţionar, şi anume CME Investments B.V.”, mai precizează inspectorii ANI.

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul General în vederea verificării indiciilor privind săvârşirea de către Răsvan Popescu a infracţiunii de conflict de interese.

Cei doi au fost informaţi despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistate sau reprezentate de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. Răsvan Popescu nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere scris în exercitarea dreptului la apărare.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite