Directorul SRI, George Maior: „Nu există nicio problemă interioară în cadrul serviciilor, spre disperarea unora“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior FOTO Adevărul
Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior FOTO Adevărul

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, a comentat vineri seara declaraţiile miliardarului român Ioan Niculae: „Asemenea oameni vorbesc de poliţie politică? Este amuzant“ şi a ţinut să precizeze că nu există nicio problemă internă în cadrul SRI.

După ce Ioan Niculae a atacat serviciile, şeful SRI  a ripostat, declarând că foştii ofiţeri sau informatori ai Securităţii nu ar trebui să încerce „să demonstreze că SRI face poliţie politică, în timp ce ei înşişi au trăit din acelaşi lucru“.

Invitat în cadrul unei emisiuni difuzate de Digi 24, el a ţinut să sublinieze că  „legitimitatea (n.r.: serviciului) se referă la modul în care este perceput de populaţie, populaţia percepe mult mai bine serviciul decât anumiţi politicieni, anumiţi reprezentanţi ai zonei economice, chiar anumiţi reprezentanţi ai media“.

George Maior a declarat că „există persoane cu mare forţă economică ce încearcă să acrediteze ideea că SRI le îngrădeşte marja de acţiune“.

Nu le îngrădeşte nicio marjă de acţiune, dacă ea se desfăşoară în raport cu criteriile competiţiei caracteristice economiei de piaţă. În schimb, când această marjă de acţiune este îngrădită pe terenul unor lobby-uri ilegitime către factori guvernamentali pentru a-şi promova interesele economice, chiar fapte de corupţie, atunci normal că sunt deranjate“, a explicat Maior.

Întrebat la cine se referă, şeful SRI a răspuns că „lumea ştie despre ce persoane vorbim“. Referitor la Ioan Niculae, acesta a spus că „dacă tăcea, filozof rămânea“.

„O să-i răspund în felul următor: Securitatea la care domnia sa a lucrat a distrus un stat, l-a şters de pe harta politică, strategic a lumii civilizate şi nu a înţeles deloc prin aceasta lumea în care trăia şi acţiona acel stat, din păcate. Şi văd că, exponent vechi al acestui organism, nici el nu cred că înţelege foarte bine despre ce lume vorbim în secolul XXI. Aşa pot să-i răspund“, a mai spus directorul SRI.

„Secţia în care a lucrat domnul Niculae era direcţia de securitate economic a Securităţii care apăra ce? Un sistem de comandă în economie care s-a dovedit a fi falimentar, inclusive din punctul de vedere al logicii pieţei“, a adăugat George Maior.

„Nu vom fi intimidaţi în realizarea misiunilor noastre de zi cu zi pe terenul securităţii naţionale de factori politici, mediatici sau chiar de factori economici puternici care au bani şi posibilitatea de a-şi livra mesajul în spaţiul public“, a continuat Maior.

El a ţinut să adauge că nu există nicio problemă internă în cadrul SRI, „spre disperarea unora“.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite